A 2015/16-os téli szezon animéi a Genjutsu szemszögéből 2

A 2015/16-os téli szezon animéi a Genjutsu szemszögéből 2

Sorozat Dudás Csaba AnimeTéli szezon

Avagy bárcsak legalább egy ne lenne egy kliséhalmaz…

Górcső alá vettünk még néhány animét, nehogy néznivaló nélkül maradjatok januárban!

Akagami no Shirayuki-hime Second Season

Kategória: Dráma, Fantasy, Romantika, Shoujo, Manga adoptáció
Stúdió: Bones
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
Ez az Akagami no Shirayuki-hime 2. szezonja, sokkal többet szerintem nem is kell elmondani róla.

Vélemény:
Mint 2. évad, ez megint csak az a kategória, hogy aki eddig is nézte, nézni fogja, aki meg most kezdene bele, úgysem ezzel teszi.

Ansatsu Kyoushitsu Second Season

Kategória: Akció, Vígjáték, Shounen, Természetfeletti
Stúdió: Lerche
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
A srácok továbbra is arra hajtanak, hogy a tanárukat eltegyék láb alól, de ez még most is túl nagy falat számukra. Valójában az 1. évadban már megszokott hangulatban folytatódik a sztori.

Vélemény:
Az 1. évad egy kifejezetten szórakoztató köntösbe tudta csomagolni az amúgy már ezerszer elcsépelt iskolai tanáros vígjátékot. Ha csak azt a szintet hozza a dolog, amit eddig, akkor már nyert ügye van. Könnyed kikapcsolódásra ajánlott darab.

Ao no Kanata no Four Rhytm

Kategória: Dráma, Hárem, Romantika, Suli, Sci-fi
Stúdió: Gonzo
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
A történet a japán déli részén fekvő négy szigeten játszódik, ahol a nemrég feltalált anti-gravitációs cipők egy új sportot hoznak létre: a „Repülő Cirkuszt”. Főhősünk valaha nagy tehetségnek számított, ám egy borzasztó vereség után visszavonult. Azonban a tehetséges új cserediák, Haruka Kurashima tanítása közben újra kedvet kap hozzá, és ismét visszatér a fellegek közé.

Vélemény:
A szezon hárem részlegét láthatjuk, és bár a Gonzo lehet, húzó név, de én nem sokat várok a dologtól. Miniszoknyában repkednek páran, és Hermészt megszégyenítő szárnyas cipőkkel megy mindenki ide-oda. És persze arról egy darab információt sem kapunk, hogy miből is áll a Repülő Cirkusz, de helyette egy rakás standard dizájnú, jól bejáratott jellemű női szereplőt kapunk és persze egy rakás fanservice-t.

Dagashi Kashi

Kategória: Vígjáték, Shounen, Hétköznapi, Manga feldolgozás
Stúdió: Feel
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
Shikada Kokonotsu apja egy kisvárosi édességboltot vezet és feltett szándéka, hogy fia örökölje a bizniszt, a fiú e helyett viszont inkább híres manga rajzoló szeretne lenni. De egy meleg nyári napon egy aranyos, ámde furcsa lány jön a városba. Ő Shidare Hotaru és egy híres édességeket gyártó cégtől jött, hogy Shikada apjának üzletét is bevonhassa a cégbe. Az apa azonban nem adja könnyen a boltját, és csak akkor egyezik bele a céges közreműködésbe, ha a lány meggyőzi a fiát arról, hogy folytassa a családi vállalkozást…

Vélemény:
Furcsa egy ötlet ez az egész és van benne lehetőség, nem is kevés, de egy kissé nehéz elképzelni, hogy mit is lehet kihozni ebből az egészből. Mindenesetre érdekes egy vidéki cukrászda japános-animés feldolgozása, és ha más nem, legalább arra kaphatunk tippeket, hogy milyen egyedi japán édességekkel rongáljuk magunkat, ha esetleg hozzájutunk ilyesmihez. Egy próbát megérhet a sorozat.

Dimension W

Kategória: Akció, Dráma, Sci-fi, Seinen, Manga adaptáció
Stúdió: 3Hz x Orange
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
2071-ben minden energiaforrás problémája megoldódik a coilok feltalálásával, amik egy interdimenzionális elektromos mezőből veszik fel energiájukat és látszólag kimeríthetetlen forrásból dolgoznak. Az energia forrása a W dimenzió, ami az X, Y és Z síkokon túl létező 4. sík.
Ebben a világban a bűnözők illegális coilokat használnak, amik erejével szemben a rendőrség tehetetlen. Ezekkel a coilokkal pedig Kyoma foglalkozik, aki gyűlöli a coilokat. Ehhez képest viszont egy coil-android, Mira lesz a társa…

Vélemény:
Trailer alapján elég ígéretes darabnak látszik, bár a CGI valahogy itt is elég olcsón és rondán néz ki, főleg az autók ábrázolásában, ami erős kontrasztban áll a szereplők (főképp a főszereplő) kissé klasszikusabbnak ható dizájnjával. Ezt is érdemes felírni a nézzük-meg-az-első-pár-részt jellegű listánkra.

Divine Gate

Kategória: Akció, Fantasy, Sci-fi, Játékfeldolgozás
Stúdió: Studio Pierrot
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
Mikor a Divine Gate megnyílik, az élők világa összekapcsolódott a mennyekkel és az alvilággal, így teljes a káosz. Ezért a világ megmentése érdekében létrejön egy World Council nevű szervezet, amely dolga végeztével mindent helyre rak. A Divine Gate létezésének ténye pedig egy szimpla városi legenda szintjére süllyed…
Szereplőink friss újoncok a World Council zászlója alatt, akiknek csak az a célja, hogy elérjék a kaput, mivel akinek ez sikerül, az a saját kedvére formálhatja a világot. Mi rejlik a kapu mögött? És vajon tényleg megváltozik a világ, ha elérik? Mi változik majd meg a múlt, vagy a jövő?

Vélemény:
Ismét kapunk egy adag fiatal főhőst, akik mindenféle képességekkel rendelkeznek és még egy adag magasztos célt meg önös szándékot is mögé tesznek az alkotók, ahogy ez lenni szokott. Azonban az egészből valahogy hiányzik az a plusz szikra, az-az apróság, ami kiemelné a tömegből. Kétlem, hogy eget rengető minőséget várhatnánk.

Fairy Tail Zero

Kategória: Fantasy, Mágia, Shounen, Manga adaptáció
Stúdió: Még nem bejelentett.
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
A Fairy Tail sorozat előzménye, ami arról szól hogyan alapítottak meg a Fairy Tail Guildet, illetve mi történt az alapító tagok között.

Vélemény:
Egyértelműen a rajongók számára alkotott darab, gyakorlatilag ugyanabba a részlegbe sorolható, amibe az előző szezon Shingeki! Kyoujin Chuugakkou-ja, de lehet, csak én vagyok rosszmájú, hogy belekötök egy erősen végtelen hosszúságú shounen történethez írt előzmény létjogosultságába.

Gate: Jieitai Kanochi nite, Kaku Tatakaeri Second Season

Kategória: Akció, Kaland, Fantasy, Katonai, Seinen, Light Novel feldogozás
Stúdió: A-1 Pictures
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
A Gate anime 2. szezonja, ami a Light novelek Flaming Dragon sztoriszálát fogja feldogozni, előreláthatólag 12 részben.

Vélemény:
Hát igen, a GATE. Én valahogy sosem tudtam belefolyni ebbe az egészbe, valahol mindig azt éreztem, hogy csak a japán önvédelmi erők ajnározására, illetve a toborzására vannak beállítva a dolgok... no, meg a fanservice-re. Persze, aki eddig nézte, azt nem fogom tudni eltántorítani attól, hogy továbbra is ezt tegye.

Hai to Gensou no Grimgar

Kategória: Akció, Kaland, Fantasy, Light novel feldogozása
Stúdió: A-1 Pictures
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
Az élet nem könnyű. Mikor Haruhito magához tér, csak sötétséget talál mindenfelé. Nem tudja, hol van, miért van ott ahol és honnan jött. Körülötte hasonló gondolatokkal birkózó nők és férfiak hevernek. Együtt átvágnak a sötétségen és egy Grimgar nevű világba jutnak. Emlékek, pénz és különleges képességek – Ez az a világ, ahol mindez várja őket.

Vélemény:
Még egy standard fantasy történet, valahogy ezekből most Dunát lehetne rekeszteni. A SAO sikere kapcsán már boldog boldogtalan ilyet gyárt, pedig az igazat megvallva, már maga a SAO sem volt túl különleges darab. Egy próbát persze ezzel is lehet tenni, a trailer és előzetes képek alapján viszonylag korrekt animációra számíthatunk, a többi meg majd csak kiderül.

HaruChika: Haruta to Chika wa Seishun Suru

Kategória: Rejtély, Romantika, Iskolai, Hétköznapi, Regény feldogozás
Stúdió: P.A. Works
Megjelenés: 2016. január

Szinopszis:
A regények két iskolás, Haruta és Chika kalandjairól szólnak, akik a fúvós klub tagjai. Gyermekkori barátokként sok időt töltenek együtt, mind gyakorlással, mind új klubtagok utáni keresgéléssel. Mikor egy incidens történik az iskolában, együtt próbálják kideríteni, hogy mi is történt valójában.

Vélemény:
Az egész egy szimpla köznapi-fiatalkori-romantikus dolognak tűnik, és az egész azon áll vagy bukik, hogy mennyire lesz érdekes mind a rejtély a dologban, mind maga a nyomozás. Elég furcsa egyvelegnek tűnik, de még valami jó is kisülhet belőle.

Ti melyiket várjátok a legjobban?