Lich, please!

Lich, please!

Sorozat Bak Krisztián SorozatAnimeFantasyMMOLight novel

Mostanság boldog-boldogtalan arról készít animét, ír light novelt vagy rajzol mangát, hogy milyen is az, amikor az ember bennragad egy MMO-ban, ahonnan nincs kiút. Bár egy pár évvel ezelőtt ez még viszonylag új ötletnek számított, az öreg rókáknak semmi újat nem tudtak ezek mutatni. Nem azért, mert rengeteg ilyen sztorit olvastak, hanem sokaknak tényleg elvette az életét a Ragnarok Online, a World of Warcraft vagy a Lineage II. Így igazából a legtöbb ilyen ember csak hátradőlt és bólintott egyet, hogy igen, ez egy tökéletes világ lenne a Cartman effect nélkül. Végre ez is meg lenne oldva!

Nézzétek azt a boldog arcot!
Nézzétek azt a boldog arcot!

A normálisabbaknak azért megfordult a fejében, hogy nem feltétlenül lenne annyira király, ha az életünket egy játékban kellene leélni, bár a magyar viszonyokat elnézve, néha még egy olyan világban is eléldegélne az ember, mint az Aioné, pedig az aztán tényleg egy szörnyszülött.

Ebben az esetben a játék, amiről szó van, az Yggdrasil. Az alternatív világban hódító műfaj egyik zászlóshajója, a legjobban futó DMMO, legalábbis egészen 2136-ig, amikor éppen lelőni készülnek. Eljött tehát az utolsó nap, a játék legnagyobb guildje, az Ainz Ooal Gown pedig annak megfelelőn búcsúztatja az együtt töltött napokat, legalábbis így tervezte Momonga, a guild vezetője. A valóság (ami itt még csak virtuális) azonban ennél kicsit szürkébb: sajnálatos módon Momongán kívül csak egyetlen ember jelent meg halotti tornál. Gyengébb lelkülettel bíró egyének itt egyszerűen ellenállhatatlan késztetést éreznek majd, hogy keblükre emeljék a hatalmas lich avatart, ami Momonga evilági teste, majd kicsit megcsipkedjék az arcát, még akkor is, ha az csak egy koponya.

Valaki nagyon cuki, mikor zavarban van!
Valaki nagyon cuki, mikor zavarban van!

Sajnálatos módon a két fős kolbászparti sem tart sokáig, és ahogy az már oly régóta megszokott, Momonga ismét egyedül marad. Kedvenc csontvázunk úgy dönt, hogy leróva tiszteletét az DMMO által nyújtott örömöknek belogolva marad egészen éjfélig, mikor is Stohl András az ikonikus mozdulattal lezárja a szervereket.

A szervereket ezennel lezárom!
A szervereket ezennel lezárom!

Kész, vége! Egy korszak lezárul, de… DE… itt egy meglepő fordulat jön az animében, nem fogjátok kitalálni, hogy micsoda… Nem, nem fogyott el a csirek, ennyire azért nem meglepő, és nem is eredményez ekkora vészhelyzetet. Csupán annyi történik, hogy Momonga nem tud kijelentkezni a játékból. Micsoda fordulat! Plusz ami még ennél is érdekesebb, hogy az NPC-k önálló életre kelnek, csak kevésbé durván, mint a Skynet. Ez annyit tesz, hogy élnek és virulnak, de az előzőleg beállított programjaik, leírásaik szerint alakul a személyiségük, ezek határozzák meg a jellemüket. Momongának rögtön lesz is egy rajongója Albedo személyében, akinek kicsit megbuherálta a programját.

Az életre kelt álom.
Az életre kelt álom.
Itt pedig az igazán boldog uralkodó!
Itt pedig az igazán boldog uralkodó!

A történet igazából innentől lesz valóban sablonos és mégis egyedi. Ellentétben a többi művel itt úgy tudjuk, hogy csak Momonga (aki ezután felveszi az Ainz Ooal Gown nevet) az, aki ebben a világban ragadt. Ezt megfejelték még azzal, hogy a világ, ahol az újdonsült testében tengeti a napjait, csak a főbb elemeiben hasonlít Yggdrasilra, de valójában a hősünk számára ez egy teljesen új helyzet, ami egy vadonatúj kalanddal kecsegtet. Bár Ainz Ooal Gown már kimaxolta a karakterét a korábbi játékban, mégsem tudhatja, mire képes ebben az új világban és milyen szabályok vonatkoznak rá.

Egy új világ vár a felfedezésre.
Egy új világ vár a felfedezésre.

Az anime leginkább egyetlen egy szereplővel foglalkozik, Ainz Ooal Gown-al, aki egy elder lich testében ragadt. Ellentétben a többi hasonló alkotással, itt sokkal inkább azon van a hangsúly, hogy megismerjük az ő személyiségét, hogy rájöjjünk, miért is ragaszkodott ehhez a játékhoz. Aki könnyed szórakozásra vágyik, az nagyon jól fog szórakozni a poénokon, élvezni fogja, hogy végre valaki nem a saját kivetüléseként maradt bent a virtuális valóságban és ennek megfelelően rengeteg komikus helyzetbe fog keveredni. Lesznek olyanok, akik kicsit átérzik majd a helyzetet és úgy fogják érzni, hogy a történet igazán szívbemarkoló, még akkor is, amikor olyan nagyszerű emberekre fog Ainz visszaemlékezni, mint Touch Me.

Fantasy rajongóknak kötelező darab, MMO játékosoknak ajánlott, animeséknek megnézendő. A rajzolás igényes, a történet pedig leköti az embert. Hail Hydra Ainz Ooal Gown!