Attack on Nagysárkány

Attack on Nagysárkány

Sorozat Bak Krisztián SorozatAnimeFantasy

Ami azt illeti, most rettenetesen gonosz voltam, mivel nagy valószínűséggel szerencsétlen játék nem is a Shingeki no Kyojin után kapta a nevét, hanem egyszerűen tényleg csak ez az, ami a legfelelőbb cím számára. A Rage of Bahamut: Genesis néven talán ismertebb a játék, ugyanis nem valószínű, hogy az előbb említett anime/manga után lett elnevezve, mivel nem sok közük van egymáshoz. Sem a történet, sem a világ, sem pedig a karakterek nincsenek egymással párhuzamban.

Favaro Leone
Favaro Leone

Bár fentebb azt írtam, hogy egy játék alapján készült, de a helyes megfogalmazás inkább az lenne, hogy egy játék alapjaira. Ugyanaz a helyzet Shingenki no Bahamut: Genesisel, mint ami annnak idején a Final Fantasy: The Spirits Withinnel volt. A játék világa szolgáltatja a történet alapját. Ami annyit tesz, hogy az arra jellemző dolgokat átemelik, majd ezek köré kerekítenek egy szép kis történetet. Így tehát - ahogy az előbb említett film is -, tökéletesen élvezhető bárki számára, még akkor is, ha nem ismeri a játékot.
Viszont, ha már esett szó a történetről, akkor nézzük meg, hogy mivel van dolgunk. Ahogy az már sejthető volt, van egy nagy, csúnya sárkány, aki úgy ragel, mint a 14 éves Pistike a League of Legends bronze divíziójának alján és össze-vissza lövöldözik, elpusztítva maga körül mindent. Ahogy Pistikének, Bahamutnak sincs ezzel különösebb célja, csak egyszerűen (nagy valószínűséggel) totál kretén, tehát konkrét indokot nem fogunk kapni. Szerencsére, hála az istenek, démonok és emberek összefogásának, sikerül egy időre lekapcsolni Pistit, a sárkányt. Sajnálatos módon a „ban” nem tart örökké, ahogy a LoL-nál, itt sem igazán hatásos ez a tribunalos dolog. Pistit ugyanis határozatlan időre tették csak ki a játékból és még vissza fog térni. Hogy ez mikor fog megtörténni? Nos, arra csak tippek vannak.

Amira és a csodálatos kacsa.
Amira és a csodálatos kacsa.

Ami viszont egészen biztos: nem szabad hagyni, hogy Pisti Bahamut felébredjen, mert már legutóbb is jó nagy galibát csinált. De most mégis úgy tűnik, hogy nemsokára kinyitja kicsiny szemeit és akkor aztán lesz nemulass! Persze, mint általában, itt is lesznek majd olyanok, akik ezt kifejezetten szeretnék elérni. Teljesen egyértelmű, hiszen mi más lenne célravezetőbb bárki számára, mint a világegyetem legpusztítóbb erejét szabadon ereszteni?!
Hála az égnek, a történet és a karakterek marhára nem ezzel fognak foglalkozni, hanem kapunk egy élettel teli világot, jópofa személyiségekkel, karakterekkel és egy igazán pörgős, akcióval dúsított kalanddal. Az egész animét megérné már csak azért végignézni, mert Favaro és Kaisar, a két főhősnek mondható karakter, egyszerűen elviszi a hátán az egész sorozatot. Az elején kicsit furcsának fog majd tűnni a rajzolás. Nehezen lesz megszokható, hogy olyan, mintha mindenki ki lenne rúzsozva, de előbb vagy utóbb úgyis megadjuk majd magunkat! Favaro pompás, vörös afro haja és Kaisar tescós nemesi játéka magával ragadó.

Kaisar Lidfald, aki nemes egyszerűséggel fabolous.
Kaisar Lidfald, aki nemes egyszerűséggel fabolous.

Az anime pont annyira veszi magát komolyan, amennyire kell. Nem fog minket elgondolkodtatni a világ dolgairól, nem fogunk megkérdőjelezhetetlen bizonyítékokat kapni az Ikszfaj létezésére és nem fog elénk tárni hatalmas, taktikus csatákat, vagy zsenik közti küzdelmet. Az egyetlen dolog, amit kapni fogunk, az egy szórakoztató, akciókkal teli, marha jó stílusban elkövetett fantasy anime.