5 + 1 híres kitalált macska

5 + 1 híres kitalált macska

Mix Fenyvesi Fruzsina KönyvFilmekMacskaIrodalom

Évtizedek óta osztják meg az embereket a macskák. Ezek a puha tappancsos, bajszos kis házi kedvencek ugyanúgy képesek két perc alatt felvidítani bárkit, mint ahogy szétszedni a lakást. Nézzük meg, melyek a legismertebb fiktív képviselőik!

Mrs. Norris

A Harry Potter sorozatból ismert Mrs. Norris leginkább Grumpy Catre emlékeztet minket, az örökké fújó és kémkedő kis szőrgolyó rengeteg galibát okozhatott Roxfortban. Különleges már csak azért is, mert nem csak egy vérbeli macskát ismerhetünk meg, hanem a macskás férfi archetípusát is. Ráadásul a filmben maine coon cicát választottak a szerepére! Bár a macskás férfiakat továbbra is fenntartásokkal kezelem…

Behemót

A Mester és Margarita alakja legalább annyira misztikus, mint a regény többi karaktere. Behemót macskátlan macska és macskás macska is egyszerre, az ő szájából még a miau is másképp hangzik.

Fakutya

Alíz Csodaországban Kosztolányi által átkeresztelt karaktere is a furcsa macskák sorába tartozik. Mindig csak akkor bukkan fel, amikor nem számítanak rá és mindig pont azelőtt tűnik el, hogy ténylegesen segített volna. A Disney által megörökített pszichedelikus változata is hozza a karaktert, a vigyorgó kandúr minden rózsaszín csíkjával együtt hű az eredetihez.

Kacor király

A falánk cica, aki egyszer csak a semmiből az erdő királyává válik. Kacor király és kackiás bajsza a gyerekek egyik kedvelt népmesei karaktere, egyszerűen nem lehet nem szeretni az élelmes cicát. Kérdés, hogy meddig tartott volna még uralma, ha az állatok nem ijednek meg annyira a hegyes bajszától!

Csizmás kandúr

Nagy kedvencem azért továbbra is Csizmás kandúr marad, aki a macskák szent hatalmával felfegyverkezve segíti kicsit esetlen gazdáját, hogy megkaphassa a királylány kezét. Ez a cica nem cicózik, mindent bevet, hogy elérje a célját és a mese jó véget is ér!

A cicák, akik minden nap valami emberi dolgot csinálnak

Egy kommunikáció szakos szemináriumi feladat szülötte eme facebook oldal, amit én és még velem együtt cirka 1500-an követnek. Varga Réka zseniális ötlete lassan fél éve szórakoztatja a 12 évest és az 50 évest egyaránt. Mostanság viszont időhiányban szenved, de ha adtok neki néhány frappáns tippet, hogy mit csináljon a következő cicája, talán nem bírja tovább, és nekiül rajzolni!

Réka oldala