A kőszívű ember kívánságai

A kőszívű ember kívánságai

Játék Dragoncat JátékRPGThe Witcher

Egy hete érkezett az 1.10-es javítás a The Witcher harmadik részéhez egy mindössze 13 oldalas (nem véletlenül) patchnote kíséretében, sejtetve az első kiegészítő közeledtét. Október 13-án (eredetileg 31-ére tervezték a megjelenést, de már megint az a 13-as szám lett belőle) pedig meg is jelent a Hearts of Stone, amit nem véletlenül időzítettek halloween (október 31.) környékére.

A kiegészítővel kapni fogunk egy fő küldetést, továbbá pár mellékküldetést, amiben két új teljes felszerelést szerezhetünk (könnyű- és nehézpáncélt), valamint jó pár új felfedezhető eseményt.
Ezeknek az összesített játékideje olyan 8-12 órát tesz ki, ami megfelel az ígéreteknek.

Új zónát nem kapunk, a kiegészítő az eddig ismert novigradi régió északkeleti részén játszódik, Oxenfurt környékén.
Egy új történetben nem érdemes még ide ellátogatni, mivel a Hearts of Stone tartalmát a 34. szintre tervezték, és könnyen áldozatául eshetünk egy falka 36. szintű farkasnak (aminél az ember akaratlanul is megállapítja, hogy annak a farkasnak bizony tényleg sokat kellett tapasztalnia, hogy olyan szintre jusson el, mint Geralt).

Kapni fogunk ezen felül egy új lehetőséget a felszerelésünk erősítésére is, amennyiben megfelelő mennyiségű (5000+10000+15000) arannyal támogatjuk a felszerelését hajótörés során elvesztett ofieri rúnaművest.

A sztori egyszerűen indul, és ahogy azt már a Witcher 3-tól megszokhattuk, idővel sokkal összetettebb és érdekesebb lesz. Véleményem szerint van majdnem olyan jó, mint a Bloody Baron története volt. A kiegészítő halloweeni időzítésénél fogva sokszor kellemesen hátborzongató hatást tud nyújtani, bár jobb eredményt hozhatott volna, ha az alapjátékhoz hasonlóan nagy figyelmet fordítanak a zenére is. Ijesztő ennek ellenére nem lesz, leszámítva azt a bugot, amikor a lekaszabolt óriáspók teteme rángatózva mászik vissza a falra. Supernatural rajongók élvezni fogják a kalandot.
Utunk során ráadásul találkozni fogunk egy újabb ismerős arccal is a régebbi játékokból, egész pontosan Shani-val az legelső részből.

A kiegészítő ára €9.99, vagy elérhető az Expansion Pass (€26.49) részeként, ami azt sejteti, hogy a jövőre megjelenő Blood and Wine az új régió (Toussaint) mellett tényleg minimum 20 óra játékidőt, és jó esetben kétszer ennyi tartalmat fog hozzátenni a játékhoz.

Ezennel pedig elérkeztünk a nagy kérdéshez: megéri-e a kiegészítő az árát? A Witcher 3 több mint száz órás tartalma után, nyújt-e elég szórakozást nekünk? A válasz pedig… nézőpont kérdése.
Amennyiben a harmadik részhez hasonlítjuk, feleannyi tartalmat kapunk ezért az árért; ha viszont a játékipar jelenlegi állását vesszük alapul, kifejezetten megéri a 9.99 eurot. Hasonló összegért örülhetünk, ha egy játék másfél óránál tovább képes szórakozást nyújtani, a 10 órás tartalom pedig több, mint amit a legtöbb AAA játék képes az asztalra tenni; ennyiért egy-két LoL skint tudunk körülbelül vásárolni.