Apokalipszis mindenkinek!

Apokalipszis mindenkinek!

Mix Bak Krisztián JátékPoszt-apokaliptikusFilmekAnimeMangaScience Fiction

Feledés

Bemelegítésnek kezdjünk egy Tom Cruise filmmel. A világunknak vége, és úgy tűnik, csupán néhányan élték túl az apokalipszist. Ebből számszerűen először csak két embert fogunk látni, de a helyzet közel sem olyan egyszerű, mint hinnénk… Bár lehetetlen küldetésnek tűnhet, hogy valaki Tom Cruise főszereplésével egy jó filmet dobjon össze, azért meg merjük kockáztatni, hogy ez az alkotás annyira nem is lett rossz.

Elysium – Zárt világ

A megjelenés előtt nagy port kavart, aztán gyorsan feledésbe is merült a Matt Damon főszereplésével elkészült Elysium. Sajnos ezzel egyértelművé vált, hogy Neill Blomkamp képtelen megismételni azt a bravúrt, amit a District 9-nal követett el. Azóta sajnos egy Chappiet sem fejlődött, sőt… Azért az Elysium még így is a vállalhatóbb filmjei közé tartozik.

Hasadás

Rögtön bele a közepébe! Az atomot éppen ledobják, minek következtében az emberek őrült módon elkezdenek menekülni. Néhány szerencsés talál is magának egy búvóhelyet, ahol meghúzhatja magát. A low budget ellenére a film teljesen élvezhető és szórakoztató. Ajánlott mindenkinek, aki szereti ötvözni a sci-fit és a pszicho thrillert.

Éli könyve

Denzel Washington nem szokott rossz filmeket csinálni, legalábbis vállalhatatlanokat semmiképpen sem. Ezzel a filmmel sem okoz nekünk csalódást, hiszen az Éli könyve egy becsületes iparos munka a kategóriájában. Jó kis rendezés, nagyon jó képi világgal.

Az út

Aki szereti kicsit drámaibbra vett a figurát, az egészen biztosan élvezni fogja Az út című filmet. Viggo Mortensen alakítása, a világ ábrázolása, minden nagyon-nagyon a helyén van. Bár azért nehéz elvonatkoztatni attól, hogy az elpusztult világban Aragorn kalandozik éppen.

Snowpiercer – Túlélők viadala

Rendkívül sajnálatos, hogy az amerikai nézők kedvére téve megcsonkították ezt a filmet, mert ez valójában egy rettenetesen hangulatos és sokatmondó film lett volna. Így azonban be kell érnünk azzal, hogy ez egy egész jó alkotás lett.

Végítélet

Stephen King regényéből készült mini-sorozat, amit már csak azért is érdemes megnéznünk, mert nemsokára készült belőle egy remake, amiben Matthew McConaughey fogja alakítani Randall Flagget. Nem mellesleg pedig "oldie but goldie".

Éghasadás

Hogy mi jellemzi ezt a sorozatot? Nagyszerű ötlet, low budget és Noah Wylet leszámítva borzalmas alakítás. Ez persze nem jelenti azt, hogy az ember ne tudná élvezni a sorozatot, csak készüljünk fel arra, hogy mindössze egyetlen igazi színész lesz benne.

Revolution

Úristen! Nincs wifi! Meg úgy igazából semmi sem a technika vívmányaiból. Az emberiség visszasodródott a kőkorszak szélére, és nincs se Facebook, se Google. Oké, semmi sincs, amihez áram szükségeltetik. Egy egész érdekes kis sorozat!

Az ellenállás városa

Ez bizony egy finom falat! Bár sokszor érződik rajta, hogy sajnos nincs elég pénz az effektekre, mégis a legtöbbet hozza ki a lehetőségeiből. Nagyszerűen felépített világ, nagyon jó alakítás, kifejezetten szórakoztató történet. Ez a sorozat nagyon egyben van! Sajnos készült belőle egy játék is, ami mára már ingyenesen elérhető. Ne tévesszen meg senkit, eszméletlenül béna lett. A sorozat viszont mindenkinek kötelező!

Hokuto no Ken

Beütött az apokalipszis! Akár a Mad Max anime/manga verziója is lehetne, ha nem lenne benne Kenshirou, az apokalipszis Saitamája. Ez az alkotás egyébként még nyugaton is elég nagy kultusszal rendelkezik, olyannyira, hogy készült belőle egy film is, Pusztító ököl címmel. Nem azt mondom, hogy meggyalázza az amúgy epikus sorozatot, de azért elkapja élesben hátulról, szárazon. Azt viszont leszögeznénk, hogy senki ne vegye a sorozatot véresen komolyan, ellenkező esetben már ott elszakadhat a cérna, hogy Kenshirou felsőruházata folytonosan regenerálódik.

Trigun

Nem láttad még ezt az animét? Akkor neked bizony kimaradt valami az életedből! A könnyed vígjáték és a szívszorító dráma nagyszerű ötvözete, a történet pedig tele van nagyszerű csavarokkal. Ez nem csak azoknak kötelező darab, akik szeretik ezt a témát, hanem azoknak is, akik animésnek tartják magukat. Ezt látnod kell!

Ibara No Ou

Ez egy olyan alkotás, amelynek feltétlenül a manga verzióját ajánljuk, mivel a teljes történet nem fért bele a movie-ba. A manga viszont remek, a műfaj egyik legjobbja. A téma szerelmeseinek erre mindenképpen megéri időt szánnia, nem fogják megbánni! Az egyszerű, vírussal indító történet fokozatosan bontakozik ki, és pont akkor lepni meg az olvasót, amikor az már nem is számít rá.

Blue Gender

A világunk felett átvette az uralmat az úgynevezett Blue. Az emberiség pedig a világűrbe kényszerült, hogy ott tengesse mindennapjait, ám néhányan még hisznek abban, hogy a bolygót vissza lehet hódítani, és ehhez az alvók jelentik a kulcsot. A világ egyedi ábrázolása, a véres jelenetek, az emberi kegyetlenség mind-mind szerves részei ennek az animének. Hála az égnek, egyiket sem indokolatlan és mindegyiket a megfelelő adagban kapjuk.

Akira

A méltán klasszikussá vált anime a harmadik világháború után játszódik. Történetünk főszereplői Kaneda és barátja, Tetsuo, akik egy motoros banda tagjai. Egy szerencsétlen (?) véletlen során Tetsuo–ban rejtett képességek kezdenek ébredezni, és innentől kezdetét veszi az izgalmakban és fordulatokban gazdag történet, amit nem feltétlen fogunk első alkalommal százszázalékosan megérteni. Az Akira szintén mindenkinek ajánlott, hiszen egy kultikus műről beszélünk.

Tengen Toppa Gurren Lagann

A távoli jövőben az emberiség a föld alá kényszerült. Itt tengetik napjaikat hőseink is, akik egy furcsa felfedezés után úgy döntenek, hogy ideje az emberiségnek visszahódítania a felszínt a „gonosz” Beastmenektől. Persze, ha ilyen egyszerű lenne a történet, nem vettük volna fel a listánkra. Aki képes megszokni, megszeretni a rajzolást, annak garantáltan egy olyan élményt fog ez az anime nyújtani, amit nagyon sokáig nem fog elfelejteni.

Ergo Proxy

Már az openinget megnézve is látszik, hogy szinte művészet ez az anime. A világ mint olyan nem létezik többé. Az emberiség (már amit megmaradt belőle) az úgynevezett AutoReivs-ek segítségével tartja fent magát. Sajnálatos módon ezeket a robotokat sorra fertőzi meg a Cogito vírus, amitől picikét bekattannak. Aki kíváncsi arra, hogy mi állhat a háttérben, és hogy mi vár ránk a jövőben, ahol a mesterséges intelligenciára hagyatkozva próbálunk túlélni, az ne habozzon!

Casshern Sins

A távoli jövőben a kiborgok és az emberek is a túlélésért küzdenek. Ebben a világban kísérhetjük figyelemmel Casshernt, a fehérbe öltözött kiborg történetét. Nem emlékszik semmire, de tudja, hogy valami szörnyű dolgot tett, és hogy nagy valószínűséggel ő a felelős a világ jelenlegi állapotáért. Vajon tényleg így van? Esetleg valaki manipulálni próbálja őt? Ki tudja... A sorozat a régi Casshern franchise rebootja, ami bizony szintén megélt egy filmadaptációt is, ami meglepő módon (tényleg meglepő húzás volt Janitól) a Casshern címet viseli.

Tudjuk, hogy közel a vég, mikor ilyet látunk.
Tudjuk, hogy közel a vég, mikor ilyet látunk.

Enslaved: Odyssey to the West

A játék a Journey to the West egy újragondolása, ami nem is sikerült rosszul! Az egyedi játékmenet és a pörgős akció mellett egy nagyszerű történetet fogunk kapni, egy olyan képi világgal, ami után mind a tíz ujjunkat megnyaljuk. Bár a játékhoz nem árt egy kontroller, azért ez ne tántorítson el senkit, hiszen emiatt kár lenne kihagyni ezt a gyöngyszemet!

Portal 2

Bár nehezen elképzelhető, hogy egyetlen gamernek is kimaradt volna ez a játék az életéből, mindenképpen fel kellett vennünk a listára. Senkit ne riasszon el az first person nézet, itt nem egy Counter Strike-ról vagy Call of Duty-ról van szó. Egy nénigép fog velünk mindenféle frankó, logikai feladatot végrehajtatni. Itt gondolkodni kell a túléléshez, amiben akár egy társunk is a segítségünkre lehet!

Metro 2033

Dmitry Glukhovsky (Hamarosan Magyarországon!) regénye alapján készült ez az fps játék. Kíváncsi vagy milyen érzés lehet a nukleáris háború kitörése után a világot járni? Miután kidugod az orrodat az orosz metróból, ami eddig biztonságot és otthont nyújtott számodra, meg tudod, hogy mi vár rád az új, mutánsok által uralt világban. Segítünk, semmi jó! Leszámítva a fantasztikus grafikát és az egész jó történetet.

Gears of War

Valahogy mindig a rövidebbet húzzuk ezekkel az idegen civilizációkkal szemben. A világ elbukott a Locust-tal szemben, és most igyekszik összekapni magát. A bolygó visszafoglalásán ügyködő kicsi, ám annál lelkesebb csapat tagjaként megpróbálkozhatunk a lehetetlennel. Bár a játék single playerben sem rossz, az igazi élményt a co-op mód tartogatja. Sajnálatos módon, a PC–s játékosok csak az első részt élvezhetik.

Darksiders

Hát, az úgy volt, hogy téves hívást kapott az apokalipszis egyik lovasa, és emiatt a világ megszűnt létezni abban a formában, ahogy azt megszoktuk. Akció, tesztoszteron, apokalipszis és még több akció. Ennyire durván még a Supernaturalban sem ugrottak egymásnak a Menny és a Pokol seregei. Na, nem mintha itt labdába rúghatnának a Winchester fiúk.

Final Fantasy VI

A Final Fantasy talán minden idők legnépszerűbb j-rpg sorozata. Bár jelenleg a hatodik rész még csak androidon elérhető, nemsokára kézhez vehetjük steamen is, hiszen a Square Enix minden egyes részt kihoz pc-re. Így, aki lemaradt erről a mesterműről, az rövidesen bepótolhatja majd a kalandot. Ez azért is ajánlott, mert sokak szerint nem a hetedik rész, hanem ez volt a széria csúcspontja.

Tom Clancy’s The Division

Egyszer minden véget ér, a világunk is. Az élethez szükségesnek és nélkülözhetetlennek vélt szolgáltatások egymás utána adják majd be a kulcsot, és akkor nem lesz mit tenni. A Tom Clancy rajongók biztos örülnek, hogy végre kaptak egy ilyen cuccot is.