Amikor az MMO és az anime találkozik

Amikor az MMO és az anime találkozik

Játék Bak Krisztián JátékAnimeMMORagnarok OnlineTree of SaviorFree to Play

Réges régen, egy messzi – messzi galaxisban… Na jó, talán nem is egy másik galaxisban, de az biztos, hogy nagyon régen volt már a Ragnarok Online megjelenése. Aki esetleg nem ismerné az említett játékot, az lemaradt a világ egyik legsikeresebb MMORPG diadalmenetéről. A játék annyira sikeres volt, hogy még egy anime sorozatot is készítettek belőle, ami meglepő módon nem is volt annyira rettenetes.

A Ragnarok Online megjelenése óta eltelt 13 évben sehol nem volt a piacon egy olyan játék, ami legalább nyomokban hasonlított volna rá. Született ugyan egy folytatás, amit képesek voltak Ragnarok Online 2-nek elnevezni, de olyan messze volt az elődjétől, mint a magyar futball válogatott a VB aranytól.

Most, amikor az MMO-k hanyatlanak, amikor már a WoW is (de most már tényleg!) elég csúnyán döglődik, és még a Blizzard is belátta, hogy ez a piac halott ügy, ezért gyorsan kivágta a kukába az évek óta fejlesztett Titán projektet, na… most jön a Tree Of Savior, ami végre méltó utódja lehet a Ragnaroknak.

Mi az, amiért annyira érdekes ez az egész? Miért várják ezt annyira azok, akik a Ragnarokkal játszottak? Egyáltalán mi ez a Tree Of Savior? A ToS nem titkoltan szeretne méltó utódjává válni a Ragnarok Online-nak, megtartva annak pozitívumait, de emellett újszerű, modern köntösben tálalni azt, hogy mindenki számára élvezhető legyen. Nem akarja megváltani az MMO-k piacát, nem akar túl sok újdonságot ellőni, hiszen a készítők nem titkoltan rengeteg ötletet máshonnan merítettek. Az, hogy ez jó döntés volt-e vagy rossz, hamarosan úgyis kiderül majd.

A játék legnagyobb vonzereje nagy valószínűséggel a grafikája lesz. Ami engem illet, én kifejezetten örülök, hogy nem egy szutyok cryengines vagy unreal engines játékot kapunk, hanem egy szép, rajzolt világot. Nem a realitásra megy rá, hanem arra, hogy egy fantasy környezetben elvarázsoljon minket a gyönyörűen megrajzolt világával.

Mint említettem a játék a szórakozásra megy rá és rengeteg dolgot lopott. Így történhetett meg az, hogy a grindelés mellett bekerült a GW2 féle quest rendszer is, ami annyit tesz, hogy bármelyik helyre betéve a lábunkat elindulhat egy event, amit teljesítve jutalmakat kapunk. Ezt a játék még megspékelte egy a WoW-ból ismert phasinggel, hogy bizonyos questek és eventek változtatnak a világon és sokszor így nyílnak meg új zónák, rejtett helyek és akár új kasztok is.

Igen, a Tree Of Savior egy exploration MMO lesz, tehát a felfedezésen lesz a hangsúly, és nem ritkán tényleg bukkanhatunk majd olyan dolgokra, amikre nem is számítottunk. A Shinobi class például egy ilyen rejtett kaszt, amit nem tudunk majd csak úgy kiválasztani, hanem a világban barangolva egyszer csak olyan helyzetbe kerülünk, hogy a karakterünk képes lesz átváltani shinobira. A játék jelenleg erősen bétában van, és csak szivárognak róla az infók, bár már rengeteg gameplay fellelhető róla a neten, azért még nem láttunk mindent. A játéknak egyébként az általános ferdeszemű (/noracism) bétájával egyidejűleg fut az international bétája is, amire bárki jelentkezhet a hivatalos honlapon. Ehhez nem kell mást tenni, csak bejelentkezni. Igen, csak ennyi kell és egy nagy adag szerencse, hogy kipróbálhassad te is a Tree Of Saviort!

A Tree of Savior természetesen teljesen ingyenes lesz, a shopban pedig a GW2 rendszerét követő megoldást alkalmazzák, és csak kozmetikai jellegű cuccokat vagy a fejlődést gyorsító potionoket lehet majd venni. Ez annyit tesz, hogy nem pay to win felfogásban fog a játék megjelenni. A játék hivatalos honlapját itt érhetitek el: https://treeofsavior.com/