Az igazi Félvér Herceg!

Az igazi Félvér Herceg!

Olvasósarok Bak Krisztián MMOManhuaBishounenGender Bender

Unod már, hogy minden anime/manga, ami az MMO-k köré épül, ugyan arról szól? Akkor a 1/2 Prince a te embered mangád! Ebben a történetben nem ejti a főhőst rabul a játék (legalábbis nem úgy, ahogy megszoktuk), nem lesz veszélyben az élete, és még véletlenül sem ragad a fején a VR sisak. Ez a történet egy "lányfiúról", aki beleveti magát az éppen megjelenő játékba, a Second Life-ba!

Itt most gyorsan szögezzük le, hogy a mangában szereplő Second Life-nak semmi köze a valóságban is fellelhető "játékhoz". A sztoriban felbukkanó mű egy fantasy játék, amiben vannak sárkányok, démonok, szörnyetegek és minden, ami egy ilyen világgal együtt jár.

Főhősünk, Feng Lan nem éppen a tipikus gamer girl, és nagy valószínűséggel ki sem próbálná ezt a játékot, ha az ikertestvérével nem kerülne egy kisebb összetűzésbe ezzel kapcsolatban. Ekkor működésbe lépnek az úgyis nekem van igazam gének, amelyek minden nő DNS-ében szép számmal megtalálhatóak. Innen már nem nehéz kitalálni, hogy mi történik. Bizonyítási kényszerből és női mivoltából fakadóan Feng Lan úgy dönt, hogy fogja magát, és bebizonyítja a testvérének (és vele az egész világnak), hogy a nők is képesek önállóan boldogulni egy játékban. Erős, önálló, független nő!

A bizonyítási vágy annyira tombolt a főhősnőnkben, hogy sikerül elsőként belépnie a játékba, minek következtében a GM, akit először csak egy dögös NPC-nek gondol, egy kis ajándékban részesíti. Teljesíti egy kívánságát a játékon belül, amely a karakterével kapcsolatos. Bár a játéknak szigorú szabályzata van, miszerint minden karakternek vissza kell adnia valamilyen formában a játékos valódi külsejét, egy kis győzködés után a fejlesztők úgy döntenek, hogy ebben az esetben kivételt tesznek. Ez annyira jól sikerül, hogy Feng Lan szinte megerőszakolja az avatárját a szemeivel, hiszen egy gyönyörű bishi születik majd a karakter kreálásánál történő nyáladzásból.

Szögezzük le a tényt: ez a mű bizony egy bishiparadicsom, és elég sok helyen kedvez a gyengébbik nemnek. Ami viszont meglepő, hogy ettől függetlenül egy nagyon élvezhető, szórakoztató kis fantasy, amit akár egy úriember is képes végigolvasni anélkül, hogy az utoljára elfogyasztott dolgok felkívánkoznának.

Remek kis fantasy, aranyos rajzolással, érdekes történettel és szerethető karakterekkel. Érthető okokból főleg hölgyeknek ajánljuk, de nincs miért szégyellned magad akkor sem, ha az erősebbik nemhez tartozol és magával ragadott a történet. Persze ebben az esetben nem árt visszanyerni a férfiasságod, és növeszteni egy viking szakállat, hogy azt simogatva mormolhassuk magunkban, még az ötvenedik chapter olvasása közben is, hogy: „Én egy férfi vagyok!”