Dragon Quest – Végre PC-n!

Dragon Quest – Végre PC-n!

Játék Bak Krisztián JátékAkira ToriyamaSquare EnixJRPG

Az eredetileg PS4 exkluzívnak bejelentett Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below hamarosan megérkezik PC-re is. Ez nem csak azért érdekes, mert a cím hosszúságában vetekedik, a jó kis Hugh Grant féle Az angol, aki dombra ment fel, de hegyről jött le filmmel, hanem azért is, mert úgy tűnik, a Square Enix tényleg kinyitotta a kaput a PC világa felé.

Nem elég, hogy decemberben jön a Lightning Returns: Final Fantasy XIII, ami az utolsó fejezet a részben, most még ezzel is rátesznek egy lapáttal a srácok, és nem kímélik a pénztárcánkat. Amennyiben nem tudjátok eldönteni, melyikre dobjátok ki a nehezen összespórolt pénzeteket, úgy egy kicsit segítenénk a döntésben.

Mi is az a Dragon Quest? Ez kérem szépen az egyik legősibb J-RPG, ami anno még az Enix gondozásában jelent meg, és hatalmas sikereket ért el. Igen, ez legalább annyira népszerű Japánban, mint a Final Fantasy, sőt, talán még jobban. A designért nem más felelős, mint Akira Toriyama, ami már most sokat elárul arról, hogy milyen lehet a világ felépítése és kinézete. A játék népszerűsége keleten nem olyan meglepő tehát, ám sajnálatos módon nyugatra, a mai napig alig jut el valami a sorozatból, pedig tényleg fantasztikus ez a franchise, és nagyon is jól teljesít. Nem véletlenül készült belőle MMO is, ami nálunk sajnos nem elérhető.

A régebbi Dragon Questekben a főhős nem igazán szólalt meg, leginkább az emociókból és a világ reakcióból tudtunk a karakter vélhető szövegeire asszociálni, ám ez már a múlté. Ahogy ezt egy mai játéktól elvárjuk, a történet szinte végig szinkronizált, de még így is horribilis mennyiségű írott anyagot tartalmaz. Ami viszont nem változott, az a design. A sorozat bármelyik részét nézzük is, a grafika szemlátomást nem változik, mivel ellentétben a Final Fantasyval, itt nem változik a játék fő témája. A részek természetesen itt sem egymás folytatásai, tehát emiatt felesleges is aggódni, hiszen bárki képes élvezni, az is, aki csak most veti majd bele magát a sorozatba. A régi motorosok persze örülhetnek, hiszen találkozhatnak majd régi, ikonikus figurákkal az előző részekből, nosztalgikus helyekkel és a jól megszokott zenével.

A Dragon Quest Heroes tehát egy olyan mű, ami nem maradhat le egyetlen J-RPG rajongó polcáról sem. Reméljük, hogy a Square Enix tanult a hibáiból, és ezúttal a portot nem lockolja majd be 30 fps-re és fix felbontásra. Szerencsére erre kevés az esély, mivel hála az égnek, már az utóbbi játékaikban is odafigyeltek erre, de azért jobb félni, mint… nem megvenni a Dragon Questet.