Final Fantasy IX – 15 év után PC-n

Final Fantasy IX – 15 év után PC-n

Játék Bak Krisztián JátékSquare EnixJRPGFinal Fantasy

Amikor a Final Fantasy VIII kijött PC-re, szinte mindenki biztos volt abban, hogy majd megkapjuk a következő részt is, történjék bármi… hát, nem kaptuk meg. Az évek csak teltek és múltak, a remény pedig egyre halványabb lett, hogy valaha is megérkezik PC-re a széria kilencedik része.

Aztán sorra jöttek a bejelentések, és szinte az egész franchise kapott egy hatalmas reworköt, hogy aztán a Final Fantasy-k sorra boldogíthassák az egyszeri gamert tableteken, smartphone-okon, handheld konzolokon, kenyérpirítókon és A4-es papíron is, aztán végül PC-n. A probléma csupán az volt, hogy a Final Fantasy IX sehol nem tűnt fel. Hiába marha jó, hiába kapott rettentően jó kritikákat, a Square Enix ezt a részt valahogy nem igazán akarta újraéleszteni.

Ezek után körülbelül a semmiből jött a bejelentés, hogy hát srácok, készül a PC-s port, örüljetek. Mindezt úgy, hogy a nagy hír és a megjelenés között nagy valószínűséggel nem fog eltelni még 1 hónap sem, maximum 1-2 hét.

Szóval most tényleg lehet örülni, a széria legmeseszerűbb darabja visszatér, hogy egy varázslatos kalandra invitáljon minket, és mivel ez a rész nem volt túl sokak számára elérhető a fiatalabb generációból, akár úgy is tekinthetünk a dologra, hogy egy teljesen új játékkal van dolgunk.

Történetünk főhőse Zidane Tribal, aki a Tantalus nevezetű színházi előadó együttes egy tagja. Luxus „léghajójukkal”, az M.S. Prima Vistával éppen Alexandriába tartanak, hogy ott előadják az egyik leghíresebb darabot, az I Want to Be Your Canary-t.

Ez azonban csak a látszat. A háttérben ennél sokkal komolyabb munkálatok folynak, a Tantalus ugyanis nem csak színházi csoport, hanem egy rendkívül elszánt és profi tolvajbanda! Látogatásuk valódi célja pedig egy újabb megbízás, ami nem más, mint elrabolni Alexandria hercegnőjét, Garnet Til Alexandros XVII-t.

Az előadás, ahogy az várható volt, rendkívül nagy népszerűségnek örvend. A város nemeseitől kezdve a legszegényebbekig szinte mindenki itt van, hogy lássák a mesterművet. Ezt a felhajtást akarja kihasználni a Tantalos, hogy meglovasítsák a hercegnőt… ám valaki keresztülhúzza a számításaikat.

Ez pedig nem más, mint maga Garnet, aki ahelyett, hogy tiltakozna az elrablása ellen, ő kér fel minket, hogy ugyan már, csórjuk őt el a kastélyból, ha nincs ellenünkre. Két legyet egy csapásra, ugye?

Persze, ha ilyen egyszerű lenne a történet, nem lenne Final Fantasy. Az, hogy Garnet miért menekül otthonából és a saját anyja elől, hogy mi történik valójában a világban, ezeknek a felderítése mind-mind a játékosra marad.

A játék pedig nemsokára megérkezik a Steamre, és ezzel együtt az okostelefonokra is. Ez utóbbi dolog némi aggodalomra ad okot, mert félő, hogy elsődlegesen erre fogják majd optimalizálni a játékot, de azért reméljük, hogy nem követik el majd azt a hibát, amit a Final Fantasy VI-tal. Azzal ugyanis már sikerült kinyitni a bicskát a rajongók zsebében, hogy a hatodik rész tabletes/okostelefonos verzióját egy az egyben húzták át PC-re. Csúnya dolog volt…

A Final Fantasy IX viszont úgy tűnik, hogy teljes pompájában, hd textúrákkal és felturbózott videókkal fog minden rajongó kedvére tenni, és 15 év után betölteni egy olyan űrt, amire már nagyon nagy szükség volt.

Jöhet a Final Fantasy X HD!