Boku Dake ga Inai Machi

Boku Dake ga Inai Machi

Mix Bak Krisztián AnimeMangaSeinenSupernatural

A Boku Dake ga Inai Machi főszereplője,Satoru Fujinuma egy mangaka, aki sajnálatos módon képtelen magának kiadót találni, mivel egyszerűen valami mindig hiányzik a műveiből, méghozzá ő maga. Itt persze nem arra kell gondolni, hogy azt várják tőle, rajzolja meg magát és legyen ő is egy szereplő a történetben, hanem azt, hogy a karakterei hordozzanak belőle egy morzsát, amin keresztül az olvasók tudnak vele azonosulni. Ez pedig nem azért nem történik meg, mert Satoru nem elég ügyes hozzá, hanem azért, mert fél kifejezni önmagát és megmutatni a személyiségét a világnak.

Nem meglepő tehát, hogy emellett kénytelen másból fenntartani magát, és pizzafutári fizetésből megélni. Jogos a kérdés, miért keresi valaki így a kenyerét, ha ott a pizza? Nos, ilyen és ehhez hasonló frappáns viccekkel fárasztják őt a kollégái is, nem csoda hát, hogy velük szemben sem igazán hajlandó megnyílni, sőt… ami azt illeti, senkiből nem kér. Azonban ez az egész nem lenne önmagában elég érdekes ahhoz, hogy nekiálljunk nézni/olvasni a Boku Dake ga Inai Machi-t.

Satoru rendelkezik egy furcsa képességgel, amit ő csak úgy hív, hogy rerun, és ami leginkább a Mátrixban megjelenő Deja Vu-re emlékeztet. Egy visszajátszáshoz hasonlítható, ami olyankor fordul elő, mikor valami szörnyűség történik a közelben. Hősünk úgy éli ezt meg, mintha az univerzum kényszerítené rá arra, hogy segítsen a bajbajutott embereken és megakadályozza a rémségeket, mielőtt azok bekövetkeznének.

Honnan jöhet ez a titokzatos erő, amivel Satoru rendelkezik? Milyen szörnyűségek történtek a múltban, és most miért történik ez vele? A sztori ezekre a kérdésekre is választ fog majd adni, de közben igyekszik sokkolni minket érdekesebbnél érdekesebb dolgokkal, hogy az érdeklődésünk egy pillanatra se lankadjon.

Azonban nem a történet miatt lehet ez majd nagy kedvenc a szezonban, bár tényleg nem rossz, hanem a főhős karaktere miatt. Tetszetősen felépített, kellő önkritikával és sajátosságokkal megalkotott figura, aki tényleg színt visz majd a sztoriba. A jól kidolgozott háttértörténet és a szépen felépített főszál mellett pedig elgondolkoztató és olykor igencsak drámai a cselekmény.

Az Ajin mellett erre tennénk még le a voksunkat. Szerintünk sokan fogják szeretni. Aki egy érdekes, szórakoztató, fordulatokban gazdag animét szeretne 2016 első felében látni, az semmiképpen ne menjen el a Boku Dake ga Inai Machi mellett, mert meg fogja bánni.