Ajin – Nem lesz halhatatlan

Ajin – Nem lesz halhatatlan

Mix Bak Krisztián HorrorSorozatAnimeMangaSeinenSupernatural

Írtunk már nektek arról, hogy mik lesznek várhatóak a téli szezonban animés fronton. Ezeket a cikkeket itt olvashatjátok. Az elsőnél már szó esett az Ajin animéről is, amelyhez nagy reményeket fűzünk.

Történetünk főszereplői (meglepő módon) az Ajinok, akik olyan emberek(?), akiket nem lehet eltenni láb alól, azaz ilyen tányérszemű Connor MacLeodok. A különbség csak annyi, hogy itt a fej elszeparálása a testtől nem jár halállal, legalábbis nem úgy, ahogy azt gondolnánk. Az Ajinok köztünk vannak, köztünk élnek. Mulder és Scully tehát fellélegezhet, nem feleslegesen szívták a fogukat több, mint 9 évadon át. Sajnos azonban ezeket a lényeket nem Amerikában és nem is Japánban észlelték először, hanem az afrikai harcmezőkön. Feltűnésük óta 46 regisztrált Ajinról tudunk, melyek közül kettő a Japánok kezében van.

Mondanom sem kell, hogy az Ajinok élete nem csak játék és mese, hiszen ahogy már az elején megtudhatjuk, nem igazán veszik őket emberszámba, és előszeretettel hajtanak rajtuk végre különböző kísérleteket. Ebből tehát az következik, hogy akiről kiderül, hogy Ajin, az nem árt, ha felhúzza a nyúlcipőt, és áttakarodik egy teljesen más animébe, mert sok jót nem tartogat majd számára a hátralévő élete, ami tekintve, hogy halhatatlanok, elég hosszú lesz. A körülményeket súlyosbítja a tény, hogy az állam állítólag hatalmas pénzeket fizet azoknak, akik kézre kerítenek egy Ajint, szóval ez az élet tényleg nem egy leányálom.

Szerencsétlen Nagai Kei is jól megszívja, mivel iskolába menet, amolyan gantzosan eltrafálja egy kamion, és hát nem marad sok belőle. A napközis csoport már éppen veszi is elő a kiskanalat, hogy összekaparják a nyomorultat, ám ekkor egy furcsa dolog történik, Nagai feláll és kutyabaja. Egyrészt marha szerencsés, mert így nem kellett az örök vadászmezőkre költöznie, másrészt marha peches, mert így mindenki tisztában van azzal, hogy egy Ajin. Na, innentől aztán kezdetét veszi, a történet ahol felmerülnek a szokásos kérdések: ki számít embernek, mihez van joga az emberiségnek a fejlődés érdekében, és vajon lesz-e annyira szutyok az anime, mint a Tokyo Ghoul?

Amennyiben a mangát vesszük alapul, azt kell mondjam, hogy erre a cuccra azért megéri majd ránézni, mivel a koncepció érdekes, főleg az, hogy a főhőst abszolút nem akarják majd szó szerinti főhősként az arcunkba tolni, hogy most bizony sajnáljuk. Sőt a történet kifejezetten azt szeretné, hogy ne tudjunk egykönnyen állást foglalni, és ez jó dolog.

Az Ajin tehát várós és nézős, főleg mert tökéletesen lezárható a tizenhárom epizód alatt, ugyanakkor azt gyanítjuk, hogy ennek ellenére sem kerül majd a halhatatlanok sorába.

Ps.: Csak, hogy tudjátok, a cikk eredeti címe Ajinde a didit, az anyád úristenit! lett volna, de leszavaztak.