Világok Harca Gyerekeknek

Világok Harca Gyerekeknek

Mix Bak Krisztián AnimeMangaShounenWorld TriggerPárhuzamos univerzum

A világ teljesen megváltozott, amióta az első kapu megnyílt és azon keresztül hatalmas, gyilkos szörnyetegek özönlötték el a világot. A lények, akiket mi csak „Neighboor”-oknak, azaz szomszédoknak nevezünk, egyik pillanatról a másikra tűntek fel a semmiből. Ők egy másik dimenzió szülöttei, és egyetlen céljuk a pusztítás. Legalábbis elsőre nagyon úgy tűnik…

A World Trigger sztorija, ami bár egészen ígéretesen indul, sajnos hamar lelombozza az embert. Nem azért, mert olyan szörnyen gyorsan kiderül, hogy egy klisés szutyok az egész (mondjuk még így is jobb, mint a Tokyo Ghoul), hanem azért, mert a karakterek annyira egysíkúak, mint egy Rebecca Black szám. Mikumo Osamu például a történet szerint egy kis gyökér, amivel még nem is lenne probléma, ha nem így érezné az olvasó/néző is. Egyszerűen nem lehet megszeretni ezt a fickót, és nem fogjuk megérteni, hogy miért ő az egyik főhős, a karaktere ugyanis egyáltalán nem kiforrott. A másik kulcsfigura, Kuga Yuuma, szerencsére próbálja a hiányosságokat kompenzálni. Ő a másik oldalról jött át, és maga is egy Neighboor. Az már más kérdés, hogy a magyar Szomszédokból Ács Feri még mindig mélyebb és jobban felépített karakter, de egy shounennél már annak is örülni kell, ha nem egy tescos Narutot, Ichigot vagy Luffyt kapunk, szóval ne panaszkodjunk.

A történet tehát adva vagyon: támadnak a szörnyek, van egy kölyök, aki az apja végső akaratát teljesíti és akit - bár egy inkompetens idióta - valami miatt mindenki szeret. Ehhez jön hozzá egy kis Blue Genderes design, néhány ellopott ötlet a manapság rendkívül népszerű Shingeki no Kyojinből és a nem túl népszerű Gantzból. Bár míg ez utóbbi képes volt úgy előadni magát, hogy súlya volt annak, ha a szereplők veszélybe kerültek, itt sajnos nem érezzük azt, hogy bárki is igazán kockára tenné az életét. Pedig aki ismeri a Gantzot, az tudja, hogy ezt bizony meg lehet ám csinálni durvábbra, mint a Trónok Harca.

Bár a World Triggerből készült egy anime is, de nem meglepő módon a manga lesz az, amit talán megéri forgatnunk. Itt nincs akkora különbség a kettő között, mint a Tokyo Ghoulnál, de az amúgy is disneys történetet még jobban kifilézték a gyerekek számára a mozgóképes verzióban.

Ez a mű erősen ajánlott azoknak, akik szeretnének egy kis sci-fivel átitatott, gyermeteg Attack on Gantz-ot olvasni/nézni, mert annyira azért nem szörnyű, hogy ne kösse le az embert egy kis időre.