Dagashi Kashi – Savanyú édesség

Dagashi Kashi – Savanyú édesség

Mix Bak Krisztián AnimeMangaShounenSlice of lifeComedy

A 2016-os téli szezon gyöngyszemeiből már összeállítottunk egy szép kis csokrot, és azóta belenéztünk az Ajinba és a Boku Dake ga Inai Machiba is. Most pedig lássuk, hogy mit tartogat nekünk a cukormázzal bevont Dagashi Kashi!

Történetünk főszereplője Shikada Kokonotsu, akinek az apukája egy klinikát édességboltot üzemeltet a város szélén. A fater, meg van róla győződve, hogy a fiának bizony át kell majd vennie a vállalkozást, hiszen ez az öröksége, ez az, amit a család generációk óta építget. A gyereknek azonban teljesen más tervei vannak! Úgy döntött, hogy pornózni fog és bevállalja az első interracial csápos videót… vagy nem. Ezzel a húzással talán kicsit izgalmasabb lenne a sztori, de hősünk meglepő módon mangaka akar lenni. Hihetetlen, hogy manapság minden manga/anime szereplője mangaka akar lenni, de nem? Ez a szezon pedig végképp bővelkedik ebben a klisében, lásd a Boku Dake ga Inai Machit.

Szóval ott tartottunk, hogy hősünk saját álmait akarja kergetni, ellenkezik az apjával, meg a szokásos baromságok. Ekkor lép be a történetbe a végzet asszonya, Shidare Hotaruszemélyében, aki egy neves édességeket gyártó cégtől jött, hogy meggyőzze a nyomika apukáját, hogy ugyan, csatlakozzon már hozzájuk, és adja el a lelkét nekik. Körülbelül úgy kell elképzelni, mintha a Tesco megkeresné a közértes Pistabát, hogy dolgozzon nekik, mert a tudása elengedhetetlen a polcok rendszerezésénél. Legalábbis a kislány úgy gondolja, hogy Kokonotsu apukája egy olyan személy, akit mindenképpen meg kell szereznie a jól menő, milliókat besöprő cégének, hiszen csak így lehet teljes az élete.

Apuci persze nem tud nemet mondani a melleknek, vagy mégis? Mivel olyan a fiú, mint az apja, ezért a rafinált öreg jól tudja, hogy a fiát csak egy módon lehet meggyőzni, hogy átvegye a családi bizniszt: a melleken keresztül! Hát igen, csöccsel és seggel bármit el lehet adni, szóval sok dolgot tanulhatunk ebből az alkotásból. A lényeg az, hogy azzal a feltétellel csatlakozik a gonosz multihoz, ha Shidare meggyőzi a fiát arról, hogy neki bizony az édességek világában, a családi hagyományokat őrizve kell boldogulnia az életben. Mivel egy szűzfiúról beszélünk, azért ez nem lesz olyan nagy feladat, elég lesz egész nap nyalókázni előtte, és előbb-utóbb úgyis megadja magát…

A Dagashi Kashi sajnos több sebből is vérzik. A karakterek unalmasak, és a történet sem használja ki a benne rejlő lehetőségeket. Az ember azt hinné, hogy legalább majd láthatunk néhány japán édességet, amire csorgathatjuk a nyálunkat, de ez az anime még ehhez is kevés. Minden, amit csinál, minden, ami lenni akar, csupán csak árnyéka a Shokugeki no Somának.