Ori and the Blind Forest – Zene szemeinknek!

Ori and the Blind Forest – Zene szemeinknek!

Játék Bak Krisztián JátékZenePlatformer

Amikor valaki azt mondja, hogy platformer, minden bizonnyal egyből arra gondol, hogy Super Mario. Pedig azóta már rengeteget haladt előre a műfaj, sőt… a nagy előddel ellenben, már visszafelé is haladhatunk. Ami viszont igazán sokat fejlődött a tartalom, hiszen immáron nem csak egyszerű, ügyességi ugra-bugra az, amit platformerként kézhez kapunk, hanem sokszor tele van tűzdelve logikai feladványokkal, felfedezéssel és sok egyéb nyalánksággal is. Azonban igazán kiemelkedőt már nagyon rég nem alkottak a témában, ez idáig…

Az Ori and the Blind Forest az a játék, amit valószínűleg akkor is ismerünk, ha még nem játszottunk vele. Ennek egyetlen egyszerű oka van, méghozzá Gareth Coker, aki valami félelmetesen jó zenét rakott a játék alá, talán az egyik legjobbat, amit évek óta hallhattunk.

Emellé még jön az a tény, hogy az Ori and the Blind Forest nem csak a fülünket, de a szemünket is kényeztetni fogja, mivel a grafikája rettentően szép és hangulatos. Ez utóbbi dolog azért is fontos, mert végre azt érezzük, hogy minden összhangban van miközben játsszunk, hogy egy nagy egész az, amit kézhez kaptunk, és hiába csodálatos a zene, hiába csodás a grafika, együtt alkotnak maradandó élményt, és nem fogjuk azt érezni, hogy az egyik cipeli a másikat a hátán.

A játékélmény pedig szintén nem marad el. Az ötletes fejtörők, a nagyszerűen felépített világ és az egyszerű, de mégis nagyszerű képességek végig gondoskodni fognak arról, hogy az egyszeri játékos ne unja meg a kalandot félúton.

Történetünk főszereplője Ori lesz, aki majd próbálja megmenteni a haldokló Nibel erdejét. Hősünk kezdetben gyenge és gyámoltalan, tragédiák sorai következnek be életében, és kétszer is árvaként végzi. A szívszorító kezdő képsorok után azonban láthatjuk, ahogy tényleg mesébe illően kivirágzik a karaktere és ahogy lassan magára talál, hogy beteljesítse végzetét.

A sztori egyszerű, de egy mesébe nem is kell ennél több, mert ez a játék bizony az, és a jobbik fajtából. Az Ori and the Blind Forest kötelező a platformer játékok rajongóinak, és erősen ajánlott mindenki másnak. Egy leárazás keretein belül pedig egy baráti, cirka 3000 forintos áron meg is kaparinthatjuk, hiszen ennyit bőven megér.