Háttérzenék előtérben

Háttérzenék előtérben

Játék Dragoncat JátékZeneAjánló

Manapság könnyű elfelejteni, hogy egy játék olyan mű, ami nem pusztán a grafikával kezdődik és végződik. A hangulat teljes átadásához pedig szükség van sok egyéb tényezőre is, ezek egyike a zene. Összegyűjtöttünk pár példát, amik önmagukban is megállják a helyüket.

Imperium Galactica 2 - Solarian

A magyar Digital Reality által fejlesztett űrstratégia, aminek máig nem akadt méltó utódja a kategóriában.

Medal of Honor: Allied Assault - Main Theme

Mielőtt az Activision rászabadította a Call of Duty-t a világra, 2002-ben jelent meg a 2015 által fejlesztett Medal of Honor: Allied Assault. A menüben felcsendülő zene máig nosztalgiavonatként üzemel.

Mass Effect 2 - Illusive Man

Mielőtt még a harmadik részben kiderült volna, hogy az endingek igazából csak színárnyalatban különböznek, hátradőlhettünk és elgondolkodhattunk a lehetséges kimeneteleken... stílusosan!

One Must Fall 2097 - Main Menu

A One Must Fall 2097 egy szinte elfeledett mecha-fighting game 1994-ből, aminek a menüjében találkozhatott az ember ezzel a zenével.

Phoenix Wright: Ace Attorney - Pursuit ~ Cornered

Objection! Még ha értelmetlen is az érvelés, csak hallgasd a zenét!

Vampire the Masquerade: Bloodlines - Asylum

Ezzel a zenével a Malkavita nightclubban találkozhatunk, ahol mindig Balázs Palit a Chiasm Isolated című számát játsszák. Igazából nem is kell megmagyarázni, miért. Nem is lehet...

Ori and the Blind Forest - The Ancestral Trees

Az Ori and the Blind Forest a manapság magát nevetségessé redukáló 2D platformer műfaj förtelemáradatában sodródó, alig észrevehető gyöngyszem, ami megmutatja, hogy lehet ebben a műfajban a kornak megfelelő minőségben is alkotni. Bár a grafika sem elhanyagolandó, a pálmát egyértelműen a játék zenéje viszi.

The Elder Scrolls V: Skyrim - Dragonborn

Mielőtt az Elder Scrolls franchise az MMO-piac felé történő nyitással nyilat kapott volna a térdébe, 2011. novemberében megjelent a sorozat 5. része: a Skyrim, aminek a zenéje tökéletes példa arra a jelenségre, amikor egy mű képes inspirálni az embereket. A Skyrim háttérzenéi pedig elég inspirációt nyújtottak több órányi feldolgozásra, amiket könnyen megtalálhatunk online.

Witcher 3 - Ladies of the Woods

Hiba lett volna nem megemlíteni a Witcher 3 zenéjét. A lengyel altatódal ezen témához való interpretációja egyszerűen mestermunka.

Heroes of Might and Magic III - Fortress Theme

Nem volt könnyű választás a mára sajnálatos módon megszűnt 3DO epikus Heroes of Might and Magic sorozatának harmadik részéből kiválasztani egy számot, ami képviselheti a játék zenéjét. Annyira nagyszerű és elbűvölő a soundtrack, hogy igazából az egészet be lehetett volna illeszteni ide. A választás végül a sokszínűsége miatt a Fortress Theme-re esett, de érdemes utánanézni a többinek is.

The Curse of Monkey Island - Main Theme

A második legnagyszerűbb 2D kalandjáték, amit valaha kezébe kapott az ember egy olyan címzenét ad ajándékba, aminek a dallama éveken keresztül megmarad az emlékezetünkben. Yikes!

World of Warcraft - Arthas, My Son

A Warcraft III után a Wrath of the Lich King volt a Blizzard MMO-jának leginkább várt, és máig is legsikeresebb kiegészítője, amihez természetesen az RTS The Frozen Throne című kiegészítőjének záróanimációjában felcsendülő legendás dallam teljes, újra felvett verziója is dukált.

Street Fighter II - Guile's Theme

A mára mémmé vált motívum, ami a rántott csirke reklámtól kezdve a bollywoodi filmek akciójeleneteiig mindenhez tökéletesen passzol.

Ragnarok Online - Aeon

Az előző évtized egyik meghatározó kelet-ázsiai MMO-ja, ami bár túlságosan is grind alapú volt, a hangulatát, ami nagyrészt a sokszínű háttérzenéknek volt köszönhető, máig nem sikerült visszaadnia az utána következő próbálkozásoknak. (140 Hit-re lesz szükség...)