Mit hallgass ma?

Mit hallgass ma?

Mix Fenyvesi Fruzsina JátékZeneSorozatFilmek

A Miracle of Sound néven futó Gavin Dunne már közel öt éve tárta először a nagypublikum elé első feldolgozásait albumformában. A férfi játékok, sorozatok és filmek zeneszámait dolgozza fel első sorban, méghozzá nem is rosszul! Ő az élő példa rá, hogy hogyan lehet ugyanazt a számot máshogyan és jól feldolgozni. Albumait klasszikus gamer módon szintenként nevezi el, most jelenleg a Level 5-nál tartunk és még közel sincs vége a játéknak.

Rengeteg stílust kever, ami gyakran lényegesen eltér az eredeti szám hangulatától, bár vannak olyan feldolgozásai is, amelyek kevésben térnek el az eredetitől.

Kifejezetten jól sikerült szerintem például az Assasin Creed IV Beneath the Black Flag című szám feldolgozása, ami nagyon jól visszaadja a játék hangulatát. Szóval, ha valaki szereti az Assassin’s Creedet, vagy egyszerűen csak bejön neki a füstös, vérbő kalózmuzsika, akkor semmiképp se hagyja ki Dunne feldolgozását!

A lényegesen modernebb világgal rendelkező Borderland 2 is felkeltette Gavin Dunne érdeklődését és egy igazán dögös feldolgozást készített a Breaking down the Borders című számra. Hétfő reggelek és beadandók kötelező kelléke!

Gavint sem hagyták hidegen Lara Croft idomai a Tomb Raiderben és nyomban egy újabb szám feldolgozására késztették, a Savage Side of Me pedig egy – a játékhoz méltóan – jól sikerült feldolgozás lett.

De nem csak játékokat vett alapul, hanem sorozatokat is. Kezdjük is a sort egy Trónok Harca feldolgozással, a Halfman’s song-val, ahol kedvenc apró Lannisterünk sorsát regéli el.

Természetesen a Vasember zenék mellett sem mehetett el szó nélkül, a My iron skin átdolgozása pedig kifejezetten jól sikerült. Ha épp tombolni támadna valakinek kedve, ennél jobb zenét nem is találhatna!

Batman egyik örök ellensége, Joker is megihlette az alkotót, a Joker’s song a maga hátborzongató cirkusz tematikájával nyomban az én szívembe is belelopta magát.

A személyes kedvencemet a végére hagytam, a GTA 5-ből kölcsönzött Drive című szám egyszerű és elegáns, de mindemellett borzasztóan dögös. Nagyon jó a hangulata, nem csak az autóba ajánlanám, hanem a nap bármely szakaszára!

Gavin Dunne többi számát itt találhatjátok.

Nektek melyik a kedvencetek?