Hírek a szuperhős világból

Hírek a szuperhős világból

Mix Jávorka Brigitta SorozatMarvelDCHírekFilmek

Bár a hét legnagyobb szenzációja, hogy az Avengers: Age of Ultront végre bemutatták a hazai mozikban is, a Marvel és a DC filmes/sorozatos világa egy percre sem áll meg, folyamatos a nyüzsgés és folyamatosan érkeznek az újabb és újabb hírek. Nézzük ezek közül azokat, amiket a héten a legfontosabbnak ítéltünk:

1. Hivatalosan bejelentésre került, hogy Martin Freeman is csatlakozik a Captain America: Civil War stábjához. A pletykák szerint Everett Rosst fogja alakítani, aki Wakanda-szakértő. Wakanda, tudjátok, Vibranium és Black Panther. Így már a Sherlock sorozat mindkét főszereplője megjelenik a Marvel univerzumban, hiszen Benedict Cumberbatch hamarosan Doctor Strange-ként lesz látható.

2. A Civil War stáblistáján nem Freeman az egyetlen különleges név, hiszen Emily VanCamp, akit már a Tél katonájában is láthattunk, visszatér a 13-as ügynökként, azaz Sharon Carterként. Sharon karakterét eredetileg Peggy Carter húgaként álmodták meg, de végül unokahúg lett belőlr. Ez a rokoni szál még sok potenciális lehetőséget rejt magában.

3. És ha már Peggy: a Marvel berendelte az Agent Carter második évadát, ami nem is nagy csoda az első évad minősége és sikere után. Korábban már szárnya kaptak olyan pletykák, hogy a hölgy a család barátjaként valószínűleg komoly szerepet játszhatott a fiatal Tony Stark életében… Arra pedig elég kézzel fogható bizonyítékunk van, hogy a sorozat másik főszereplője, a Stark család komornyikja, Jarvis, nagyon fontos volt Tony számára. Ha ezeken felül számba vesszük azt, hogy tulajdonképpen ez lenne az ideális alkalom arra, hogy először találkozhassunk Maria Starkkal, vagyis Tony édesanyjával, illetve azt, hogy Howard nagy szerephez jutott az első évadban, jogossá válik a kérdés, hogy vajon a Stark család többi része is feltűnik-e a későbbiekben?

4. Szintén berendelték az Agents of S.H.I.E.L.D. harmadik évadát, ami azt jelenti, hogy Coulson szélmalomharca a SHIELD életben tartásáért folytatódik.

5. Rossz hír viszont, hogy Hugh Jackman bejelentette, hogy a következő X-men film után már csak egy Wolverine filmben fog szerepelni, utána leteszi a karmokat. Tudjuk, hogy a tavalyi év során Wolverine elhalálozott, legalábbis a képregényekben. Vajon a készítők összekötik a két eseményt egymással? Jackman először 2000-ben alakította Logant, így egy hosszú és izgalmas korszak fog lezárulni a távozásával.

6. A DC háza tájáról is érdekes hírek jönnek: már hivatalos, hogy Batman Superman ellen – Az igazság hajnala lesz az új film magyar címe. Ez tulajdonképpen csak azért hírértékű, mert kedvenc magyar címadóink végre nem erőltették meg magukat valamilyen fantáziacím kitalálásával.

7. Már hónapok óta zajlanak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a Constantine sorozat célja, most viszont az NBC hivatalosan is bejelentette, hogy nem tart igényt egy második évadra. A Warner Bros. állítólag másik csatornát keres, ahol folytathatná a szériát.

8. A Fox viszont belevág egy új DC sorozatba, amely a Lucifer képregények alapján készül.