Még van, aki Messengert használ…

Még van, aki Messengert használ…

Sorozat Jávorka Brigitta SorozatAjánlóThe MessengersAngyalokHírnökök
„Kormányzati források szerint egy óriási napkitörés okozta a lökéshullámot, ami megzavarta a rádióhullámokat szerte az országban, melynek következtében a telefonok, számítógépek, és más kisméretű elektromos készülékek működése leállt.”

Ám a hírekkel még bizonyos kormányzati források sem értenek egyet. Vera Buckley, a kormány egyik tudósa például pont a helyszín közelében volt, amikor a The Messengers cselekményét elindító meteor becsapódott, pontosan ott, ahol az első atombombát tesztelték. De arról, hogy mi is történt valójában, még azok elméletei sem egyeznek, akik tovább látnak a napkitöréses történeten: földönkívüliek zuhantak volna a Földre? Vagy Lucifer az, akit ismételten lehajítottak a mennyből? Hőseink számára egyik elmélet hihetetlenebb a másiknál…

No, de kezdjük az elején. Miből is építkezik a frissen elindult sorozat?

Adott öt ember, akik nem ismerik egymást, és akikben semmi közös nincsen a meteor becsapódásáig. Öt ember, akik ennél különbözőbbek már nem is lehetnének. Lássuk őket:

Először is ott a fentebb már említett Vera Buckley, aki a tudomány megszállottja. Viselkedésében, hozzáállásában és idegesítőségében erősen emlékeztet a Thor filmek Jane Fosterére. Szerencsére a Natalie Portman-szörnyűségtől eltérően, ez a nő hamar túlnő a sablon-tudós karakteren, és a sorozat szépen lassan elkezdi kibontani a drámáját az elrabolt fiúról és az elveszített szeretőről. Ő az a tudós, aki két lábbal áll a földön, és bármilyen természetfeletti dologgal találja is szembe magát, egyszerűen közli, hogy ő ebben nem hisz.

Aztán ott van Peter Moore, a sikeres úszó, a gimi sztárja. Illetve a gimi sztárja lehetne, de izmos felsőteste és ragyogó sporttehetsége sem menti meg a kötekedőktől. Tulajdonképpen talán a filmtörténelem egyetlen olyan karaktere, aki úgy lúzer egy amerikai suliban, hogy közben élsportoló. Ilyen tényleg létezik? Persze azért a srác elég furcsa, és elejtett megjegyzésekből arról is tudomást szerzünk majd, hogy a családi háttere és a múltja nem éppen makulátlan.

Joshua Silburn Jr. azonban már egészen más eset. Ő egy nagyon elismert tévés prédikátor fia, aki az apja nyomdokaiban jár, és készül átvenni a családi vállalkozást. (Saving people, hunting things, the family business.) És mivel a felesége éppen terhes, az ember azt gondolná, kedvenc prédikátorunk életében minden cukorból van… És most tegyük a kezünket a képernyőre és lépjünk kapcsolatba Istennel!

Erin Calder élete sem nem felhőtlen. Sikerült összejönnie egy pasival, aki nem éppen a béketűréséről híres, és nem elég, hogy rendszeresen bántalmazza a nőt, még zsaru is, amivel persze visszaél, mert miért ne. A képet csak színesíti, hogy a párosnak van egy közös kislánya, akivel Erin kénytelen megszökni a férfi brutalitása elől.

Raul Garcia pedig az ügyeletes szívtipró, aki bűnöző volt, szövetségi ügynök lett, aztán elárulták, megpróbálták megölni, most újra körözik, de mellette persze nagy szíve van és izmos karja. A rosszfiú, aki nem is annyira rossz. Ja és persze ne feledjük a tetkót! Full fanservice.

Szóval a készítők fogták ezt az öt különleges (?) egyént és beledobták a kis tégelyükbe, amire aztán ráeresztettek egy meteort, és végeztek mindenkivel. Igen, a sorozat így indul: az első 10 percben minden főszereplő meghal. A meteor-becsapódás hulláma elérte valamennyiüket, és amíg másokra hatástalan volt, addig ők bizony mind beadták a kulcsot. Ugyan csak pár rövid percről beszélünk, de gémóvör, nyista.

A visszatérők pedig már nem 100%-ban ugyanazok, akik korábban voltak…

Szárnyak kezdenek tükröződni a különböző felületeken, és mindenféle szuperképességek bukkannak elő. Az igazán nagy kérdés viszont az, hogy kicsoda a titokzatos, nyers modorú férfi, aki a meteorból került elő? Egy pillanatig tételezzük fel, hogy nem egy csillagharcosról beszélünk, hanem magáról A Gonoszról… Ebben az esetben vajon biztosak lehetünk-e abban, hogy a képességek viszont a Jótól, Istentől vagy nevezzük bárhogy, erednek? Hiszen a két esemény: a férfi érkezése és a képességek kialakulása erősen összekapcsolódik.

Amikor a 7 éve kómában fekvő Rose Arvale felébred, az első dolog, amit megtudunk tőle, hogy ez az egész bizony még nem a kezdet vége… csupán a vég kezdete.