The Lonely Island - Három ember, egy magányos sziget

The Lonely Island - Három ember, egy magányos sziget

Mix Jávorka Brigitta ZeneThe Lonely IslandAndy Samberg
Tudod-e, hogy minden ember egy kis magányos sziget, és legfőbb vágya erről a szigetről kiúszni, mégpedig úgy, hogy a sziget sértetlen maradjon?

Így hangoznak Hioszi Tatiosz híres szavai, de mi van akkor, ha a mi magányos szigetünk nem is egy, hanem rögtön három ember? Akiva Schaffer, Andy Samberg és Jorma Taccone alkotják ugyanis a 2001 óta aktív humorista triót, akik már számtalan vidám percet okoztak nekünk, és valószínűleg még fognak is párat.

A srácok a középiskolában ismerkedtek meg, még Berkeley-ben, majd Los Angelesbe költöztek, ahol kezdetben rövidfilmeket készítettek, abszurd humorral és néha némi zenével is tarkítva. Azóta nagy utat jártak be, főleg Andy az, aki színészként is sikereket tudhat magáénak, hiszen a Brooklyn 99-ban nyújtott alakításáért 2014-ben Golden Globe-ot és American Comedy Awards-ot is kapott. Jormát viszont láthattuk a Kung Fury-ban, ahol Adolf Hitlert alakította.

A leghíresebb fellépésük, amelyet talán többen láttatok már, az idei Oscar gálán való felbukkanásuk, ahol a Tegan and Sara indie együttessel közösen adták elő a Lego movie kultikus dalát, az Everything is awesome-ot. A srácok egyébként a zene megírásában és eredeti verziójának előadásában is közreműködtek, bár azt hiszem, ezt kevesen tudják. Lássuk be, fülbemászónak fülbemászó, és elég sok jelölést és díjat is kapott, valahogy mégsem ez az, amit bárki hatalmas zenei teljesítményeként fogunk számon tartani.

A trió számtalan világsztárral is dolgozott már együtt. A 2006-ban megjelent Dick in the box című daluknál például Justin Timberlake működött közre. A videót mindenképpen megéri megnézni: ez az arcszőrzet örökre a memóriánkba fog égni. Meg amúgy is közeledik a karácsony…

Andy és Justin története persze itt nem ér véget… 5 hónappal az előző videó eseményei után végre ismételten szabadlábon vannak. De ohjaj, mindketten elfelejtették, hogy anyák napja van! Egy újabb ünnep, amely egyedi ajándékért kiált! A videóban szereplő Susan Sarandont és Patricia Clarksont ugyancsak nem kell bemutatni.

Szeletel, szeletel, varázsol, varázsol! Hol vannak már a régi disco mozdulatok! A parkett diktátorainak forradalmát csak akkor tudod követni, ha minimum összeversz valakit, de a legjobb, ha mindjárt gyereket is szülsz a tánctéren. Puff Daddy érti a dörgést, de Paul Rudd már megint az árral szemben úszik…

Korunk jelmondata sokak szerint a YOLO – You Only Live Once, vagyis csak egyszer élsz. A srácok Adam Levine és Kendrick Lamar közreműködésével újraértelmezték ezt a szlogent. Vigyázzatok, nehogy bajotok essen!

Néha egy-két klasszikus történet feldolgozása is terítékre kerül. A Ronnie & Clyde című mestermunkában Rihanna alakítja Clyde-ot, míg Szégyenlős Ronnie önmagát hozza csak…

A csapat igyekszik némi tanulságot is a fejünkbe verni, például azt, hogy a sztárok is emberek. Igen, igen, ők is azok, és ennél fogva néha előfordul, hogy a kelleténél jobban rajonganak bizonyos dolgokért. Michael Bolton nagy kedvence például Jack Sparrow, és néha igencsak előbújik belőle a fangirl.

És végül következzék a személyes kedvencem, amelyet Andy a 2009-es MTV Movie Awards-on Will Ferrell-lel és JJ Abrams-szel közösen adott elő. Minden akciófilm alapja!