Az élet egy játék

Az élet egy játék

Olvasósarok Bak Krisztián ShounenManhwaThe Gamer

Gondolkoztál már azon, hogy mi lenne, ha az életedet úgy kéne leélned, mintha egy játék lenne? Itt most nem arra kell gondolni, hogy szórakozás, móka és kacagás, hanem a szó legszorosabb értelmében.

Lemész a konditerembe, és egy óra edzés után kapsz egy stat pontot az STR-re, vagy kivételesen megcsinálod a házi feladatot és a jutalmad néhány INT pont lesz, vagy esetleg szerencsésen kikerülöd a kutyagumit a belvárosban, amit az élet egy plusz LUK ponttal jutalmaz.

Ebben a manhwában pontosan ez történik a hősünkkel, Han Jee-Hannal. Az élete nemrégiben gyökeresen megváltozott, amikor furcsa értesítések kezdtek megjelenni a szeme előtt. Akárcsak egy játékban, az emberek feje felett látja a neveiket és a szintjeiket. (Mit nem adott volna ezért Yagami Light? A fél életét biztos nem...) Ha az anyukája megkéri valamire, mindig felugrik egy ablak, ahol a muter által felvázolt questet némi xp-ért cserébe elfogadhatja.

Így indul a The Gamer története, ami persze korántsem lesz ilyen egyszerű. Hamarosan kiderül ugyanis, hogy hősünk ezzel a képességgel egy új és veszélyes világba csöppent, ami tele van hozzá hasonló, furcsa képességekkel rendelkező emberekkel. Ők teljesen más törvények szerint élnek, mint az egyszerű halandók. Ezt a kissé sablonos történetet fogja feldobni Han Jee-Han gamer képessége, hiszen a szereplők sokszor a magánéletükben is használják az adottságaikat, és ez alól ő sem lesz kivétel.

A manwha sztorijától tehát senki ne várjon eget rengető fordulatokat, nem váltja meg a műfajt, és nem vetkőzi le a shounenes kliséket. A slice of life részét viszont nagyon szórakoztatóan és egyedien tálalja. Rendkívül mókás, ahogy a főszereplő azon vacillál, hogy ugyan már, melyik statot is kellene húznia, és mi az, amivel a leginkább képes boldogulni az élet minden területén. Ez azért is szórakoztató, mert ha jobban belegondolunk, valójában mi is ezt csináljuk.

Hála égnek, a történet nem akar minket kioktatni, nem fogja az arcunkba tolni, hogy mennyivel jobb keményen dolgozni, és a hasonló marhaságokat. Sőt, Han Jee-Han előszeretettel exploitolja majd a képességeit az iskolában is, hogy könnyebben juthasson előre. Miért választaná bárki is a nehezebb utat, mikor van egy könnyű és kellemes is?

Könnyed szórakozás, jó humor és szerethető karakterek. Ezek jellemzik a The Gamert. Játékosoknak kötelező, a többieknek ajánlott!