Kétségek között

Kétségek között

Sorozat Bak Krisztián HorrorMangaShounenSquare EnixPszicho-thriller

A Square Enix általában nem szokott rossz cuccokat kidobni, legyen szó játékról, filmről vagy bármi másról. Most kegyesen próbáljunk meg eltekinteni attól, hogy a nevüket adták egy olyan förtelemhez, mint a Dance with Devils, hiszen mindenki követhet el hibákat, még ekkorákat is. Azért a legtöbb esetben tudják ezek a srácok, hogy mibe is kell belenyúlni, na…

Bár a Doubt című manga nem egy friss mű, azért megér egy misét. Egyrészt nagyon jó a rajzolása, másrészt a Square Enix érthetetlen módon veszni hagyta a franchise-t egy Judge címen kiadott spinoff után. Ez rendkívül szomorú, mivel rengeteg potenciál volt ebben a cuccban.

Történetünk középpontjában egy Rabbit Doubt nevű mobilapplikáció áll, amelynek célja, hogy sikerüljön megtalálnunk a nyuszik között a farkast. A nyuszik minden erejükkel azon vannak, hogy túléljék a kalandot és minél hamarabb leleplezzék a csúnya ordast, hogy az a lehető legkevesebb áldozatot szedhesse közülük. A farkas azonban rendkívül agyafúrt, igyekszik a gyanút másra terelni, és semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy utolsóként maradjon talpon, kinyuvasztva az össze bolyhos kis dögöt.

A játék rendkívül sikeres, üti a Candy Crush Saga és a Shower with your dad Simulator 2015 eladásait, ami azért sok mindent elmond. A játékosok sokszor a valóságban is találkoznak, így van ez a történetünk főszereplőivel is. Ám ez a találkozás egy furcsa fordulatot vesz…

Az egyszerű játékból egy a Fűrészhez hasonló, morbid, a túlélésért folytatott küzdelem lesz. Hőseink (?) össze vannak zárva, senki nem tudja mi történt, csak azt, hogy a farkas akcióba lendült, és ez már nem egy szimpla játék, hanem az életükért való küzdelem. Ki lehet a gyilkos?

A Doubt egy rövid, izgalmas, érdekes alkotás, amit a műfaj kedvelői egészen biztosan kifognak végezni egy délután alatt, hiszen össz-vissz húsz chapterből áll az egész történet. Ez elsőre tényleg kevésnek hangzik, de így legalább biztosítva van az, hogy nincsenek a történetben üresjáratok, és a figyelmünket végig leköti a cselekmény.

Te nyuszi vagy, vagy farkas?