Dance with Devils – Ó, mily csodás teazsúr

Dance with Devils – Ó, mily csodás teazsúr

Sorozat Bak Krisztián SorozatAnimeStahpSquare EnixDance with Devils

Kezdjük is rögtön azzal, hogy milyen nagyszerű és bonyolult története van a Dance with Devils című animének, ennek a kolosszális remekműnek. Lássuk tehát, mi is a plot!

Adva van egy főhősnő, akit Ritsuka Tachibanának hívnak. Ő egy nagyon aranyos, kedves kislány, aki az anyukájával él, a szintén nagyon aranyos és kedves Mariával. Ez a kislány a Shikou Akadémiára jár, ahol legnagyobb meghökkenésére kiderül néhány társáról, hogy nem csak nagyon jóképűek, de még démonok is! Ezzel vége is lesz az egyszerű és boldog hétköznapoknak, mert…

Oh, mennyi bishi! Hát lehet ez rossz?
Oh, mennyi bishi! Hát lehet ez rossz?

…mert belenézel ebbe a szemétbe, és egyszerűen nincs visszaút. Az hagyján, hogy a történet nélkülöz minden egyediséget, szellemességet, kreativitást, de az, hogy igazából nem is létezik, az mindennek a csúcsa. Ez az anime tökéletes példa arra, hogy manapság minden szutykot el lehet adni a sok idiótának, ha van mire csorgatni a nyálukat. Lemerem fogadni, hogy ez a remekmű hatalmas sikert fog elérni bizonyos közösségekben, de azt senki nem fogja tudni megindokolni közülük, hogy miért is annyira jó ez az istencsapás.

A boldog iskolás évek a bishisuliban.
A boldog iskolás évek a bishisuliban.

A vak is látja, hogy a készítők nagyon jól tudták, hogy csupán bishikkel eladhatatlan lesz ez a förmedvény. A szomorú tények felismerése után nagy valószínűséggel a következő jelenet zajlott le: Samako Natsu - a szörnyeteg manga verziójának megalkotója - sétálgatott a Square Enix főhadiszállásán, mikor szembejött vele két kretén, névszerint Ai Yoshimura és Tomoko Konparu, akik felvetették az ötletet, hogy bizony ők ezt az egészet meg akarják valósítani mozgóképes változatban is. Hármuk között ekkor örök kötelék jött létre, hála a teazsúr rituálénak:

Miután megegyeztek és eldöntötték, hogy nem állnak meg ott, hogy tönkreteszik az anime és manga ipart a legújabb teremtményükkel, gyorsan beugrottak a Square Enix egyik fejeséhez is. Ott gyorsan kifejtették a nagyfőnöknek, hogy ők bizony teazsúroztak a Rejet elnevezésű játékfejlesztő cég tagjaival, akik örömmel vállalják, hogy egy játékot is felhúznak eme fantasztikus történet köré. Ebben a Square Enix-nél az elején még annyira nem látták a fantáziát, de egy kis teazsúrozás után már vizualizálódott bennük is a mestermű. Tény, hogy ezt a játékot tényleg megéri piacra dobni! Végül is mit veszíthetnének ezzel? A Twilightot csak nem forgathatják le animében, hogy aztán abból egy jól fogyó játékot készítsenek... De itt van ez!

Igen, anyám melltartója van az arcomon!
Igen, anyám melltartója van az arcomon!

Az, hogy az őszi szezonból melyik anime fog a legbűzölgőbb salakanyagként távozni, immáron nem kérdés. Az viszont igen, hogy milyen megfontolásból kapott egy karakter olyan designt, mintha a Victoria’s Secret katalógusából lopott volna magának szemfedőt. Már alig várja az ember, hogy lássa az első cosplayt belőle valamelyik conon. Mindannyian tudjuk, hogy mi történik, amikor egy kiéhezett nőszeméllyel elszabadul a szekér. Így született meg a Twilight és a Szürke ötven árnyalata is. Végszóként annyit, hogy ha van Isten, a Dance with Devilsnek nem lesz BDSM változata.