Tengen Toppa Gurren Lagann

Tengen Toppa Gurren Lagann

Sorozat Bak Krisztián SorozatAnimeRobot

A Tengen Toppa Gurren Lagann egy olyan világban játszódik, ahol az emberiség megmaradt tagjai a föld alá kényszerülnek, hogy ott tengessék mindennapjaikat. A felszínt a csúnya és gonosz Beastmen-ek uralják, akik nem igazán szívlelik az emberi jelenlétet, és amolyan meglátni és megölni stílusban várják a felszínre tévedőket.

Ebben a szomorú világban él Kamina és Simon is. Míg az előbbi született vezető és elszánt harcos, addig az utóbbi egy nyámnyila, önbizalom hiányos kis nyomi, aki semmi máshoz nem ért, csak ahhoz, hogy lyukakat fúrjon. Na, igen… nem egy nagy képesség. Azonban egy átlagosnak induló napon talál egy furcsa fúrófejet, ami mindent megváltoztat.

A sztori elsőre bugyutának és gyerekesnek tűnhet, erre pedig a rajzolás talán még rá is tesz egy lapáttal, pedig ez nagyon nem így van. A Tengen Toppa Gurren Lagann bizony az egyik legjobb anime, amivel valaha is dolgunk lehet, mivel egy olyan történet fog kibontakozni a kezdetben egyszerűnek gondolt szereplők körül, hogy tátva marad a szánk. Nem csak azért, mert ez az anime képes olyan lépéseket megtenni, melyeket társai nem, hanem azért is, mert itt nem féltek a készítők történéssel megpakolni a részeket.

A 27 rész kezdetben soknak tűnhet, de az előbb említett dolgok miatt ez pont ideális. Nincsenek filler részek, nincsenek üres járatok. Az animének minden perce előrébb visz egy karaktert, lendít egyet a sztorin, vagy érdekes információkat árul el a világról.

Akit elriasztanának a hatalmas robotok, mert mondjuk, irtózik a Gundamtől és a hasonló mechás cuccoktól, azt megnyugtatjuk, itt nem ezen van a hangsúly. Ebben az animében körülbelül annyi a szerepük, mint amennyi a Code Geass-ben is. Annyival megspékelve, hogy itt a robotok egyfajta szimbólumként vannak jelen.

Aki egy jó kis animét akar nézni és még nem volt szerencséje ehhez a műhöz, az ne habozzon. Ne riasszon el senkit a rajzolás és a mechák, a sorozat abszolút nézhető és élvezhető. Akit pedig még ez sem győzött meg, annak azért megjegyeznénk, hogy Enji Night is cosplayelt már a ebből az alkotásból. Ezt főleg a férfi olvasók miatt említenénk…