Town of Salem – Akaszd fel a barátaidat!

Town of Salem – Akaszd fel a barátaidat!

Játék Bak Krisztián JátékCo-opMultiplayerIndie

A Town Of Salem egy egyszerű, de nagyszerű indie játék, ahol nem is igazán a szoftveren van a hangsúly, hanem a bábuk mögött álló hús-vér személyeken. Míg a legtöbb online játékban a győzelem azon múlik, hogy mennyire tudjuk kihasználni a program adta lehetőségeket, addig itt, mint egy asztali szerepjátéknál is, sokkal inkább az emberen van a hangsúly.

Salem városában járunk, ahol látszólag minden csendes és nyugodt... de ez csak a felszín. A háttérben szörnyű dolgok történnek. Bérgyilkosok, farkasemberek, vámpírok, boszorkányok és maffiózók tizedelik a városlakókat, és próbálják megszerezni maguknak a hatalmat. Persze nem csak ők laknak itt, van még orvos, seriff, börtönőr, hóhér, prosti és hasonló, normális népség is.

Minden egyes lakót egy ember fog megszemélyesíteni, aki természetesen nem tudja előre, hogy milyen szerepet fog neki osztani a gép. Ez tehát nem egy előre eldöntött dolog, nem határozhatjuk meg, és nem maxolhatjuk ki a képességeinket egyetlen szerepben. A mókás része azonban ezután kezdődik a dolognak.

Mivel csak mi tudjuk azt, hogy milyen szerepet is töltünk be a városban, ezért mindenki más gyanakszik, kételkedik és retteg tőlünk. A játék fontos részét képezi a chat, ahol a lakók meg tudják vitatni az aktuális problémákat és eseteket. Nem árt, ha ezekből a beszélgetésekből kivesszük a részünket, hiszen a játék lényege pont ez. Elnyerni mások bizalmát, kijátszani vagy éppen segíteni őket.

A játék tehát rémesen egyszerű, mégis komplikált. Meg kell próbálnunk belelátni a többiek fejébe, a megfelelő kérdéseket kell feltennünk, és végül megfelelően kell ítélkeznünk. Egy apró tévedés következtében bármikor felköthetjük a seriffet vagy a doktort, az pedig nem jó senkinek… vagyis de! A maffia tagok és a sorozatgyilkos mindenképpen örülni fognak, hogy ezzel is megkönnyítettük a dolgukat.

A nyomozáshoz és a barátság tönkretételéhez pedig egy kellemes, szerethető grafikai megvalósítás tartozik. A kliens alapkoncepcióját egy az egyben átemelték a League of Legendsből. A Play gombra rányomva többféle játékmódot is kipróbálhatunk, de nem is ez a meglepő, hanem az, hogy mehetünk akár rankedet is! Igen, kompetitív nyomozós játék, hát ki látott már ilyet?

A shopban vásárolhatunk mindenféle nyalánkságot, melyekkel feldobhatjuk a játékot. Vehetünk a karakterünkre és az otthonunkra skint, szerezhetünk magunknak peteket és scrollokat. Utóbbiakkal képesek vagyunk egy kicsit befolyásolni a szerencse kerekét, de nem drasztikusan, hogy a játék p2w-be menjen át.

A Town of Salem egy olyan játék, ahol tényleg úgy érezzük, hogy egy asztal körül ülünk a barátainkkal, és DiCaprio módjára próbáljuk magunkból kihozni az Oscar díjas alakítást. A különbség csak az, hogy ha mi rosszul csináljuk, akkor könnyen a bitófán találhatjuk magunkat. Kivéve persze akkor, ha vettünk magunknak speciális halál animációt, mert természetesen a shopban erre is van lehetőség.