Együtt minden jobb!

Együtt minden jobb!

Játék Bak Krisztián JátékCo-opMultiplayer

Néha elfogja az embert az a romantikus érzés, hogy jó lenne a barátokkal/baráttal/barátnővel közösen játszani valamilyen játékkal. De milyen játékokra is számíthatunk akkor, ha a szociális kisördög mozgolódik bennünk? Mik azok a játékok, amiket érdemes elővenni, és esetleg rájuk bízni az amúgy is törékeny vagy éppen sziklaszilárdnak vélt barátságunkat?

Castle Crashers – 4 fős co-op

Ez egy olyan játék, ami nem azért tesz tönkre egy barátságot, mert rettenetesen ki tudunk szúrni a társainkkal, hanem azért, mert miután barátaink észreveszik, hogy mibe rángattuk bele őket, a továbbiakban nem feltétlenül fognak keresni minket. A négy fős kooperatív mód egyébként remek szórakozást nyújt mindenkinek, akit nem zavar, hogy a játék egy picit elmebeteg.

Magicka – 4 fős co-op

Ez a műremek tökéletesen alkalmas arra, hogy tönkretegyünk egy addig biztos alapokon nyugvó barátságot vagy párkapcsolatot. Itt egyszerűen lehetetlen olyan emberekkel haladni, akik képtelenek csapatban dolgozni, azokról nem is beszélve, akik olykor szántszándékkal hátráltatják a társaikat. Azt hiszitek, hogy a bajban derül ki, hogy ki az igaz barát, de valójában már jóval előtte. Az igaz barát nem olvasztja fel az előzőleg megfagyasztott tavat alattunk, hogy megfulladjunk, az igazi barát nem robbantja fel az általunk castolt lézersugarat, hogy meghaljunk, és abszolút nem ráz meg minket árammal, ha „nedvesek” vagyunk. Ez talán főleg a nőknek lesz majd probléma.

Forced – 4 fős co-op

A játék, ami próbára teszi az elménket, az ügyességünket… és a türelmünket. Határozottan ajánlott olyan emberekkel játszani, akik képesek együtt mozogni, nem alt-tabolnak, figyelnek, és képesek racionális döntéseket hozni. Nem árt az sem, hogy ha nem egocentrikus „majd én megcsinálom, mert én vagyok a Jani” stílusú figurákkal ülünk le ez elé a játék elé, mivel sajnos itt tényleg elengedhetetlen az egység. Ebben a gladiátor harcban a legnagyobb ellenségünk nem más, mint az ember, akivel együtt játszunk.

Lost Planet 2 – 4 fős co-op

Egy igazán pörgős, jól designolt játék a Lost Planet 2, egy olyan co-op móddal, amiről példát lehetne venni. Végig izgalmas történet, csapatmunka a megfelelő mennyiségben és nagyszerű látvány. Azt már csak félve merem megemlíteni, hogy aki hozzám hasonlóan rühelli a James Cameron féle Avatart, az végre kigyomlálhatja a navik élőhelyét.

Hunted: The Demon’s Forge – 2 fős co-op

Egy méltatlanul alulértékelt játék, ami kifejezetten szórakoztató és kellemes a maga nemében. Az irányítás néha hagy némi kívánnivalót maga után, de nem annyira vészes, hogy ne lenne élvezhető, bár egy controller nem árt hozzá.

Divinity: Original Sin – 2 fős co-op

Aki a Baldur’s Gate után hiányolta az igazi RPG-ket, az bizonyára összetette a két kezét, amikor ez a játék megjelent. Rendkívül komplex, mégis egyszerű játékmenet, viszonylag jó történet, kidolgozott világ és személyre szabható karakterek várnak minden egyes kalandorra. A játék kifejezetten a co-op módra lett kihegyezve, így nem meglepő, hogy akkor lesz igazi az élmény, ha ketten játsszátok.

Gears of War – 2 fős co-op

Anno az Xbox húzócíme volt a Gears Of War, ami remek sztorival, játékmenettel és még jobb co-op élménnyel csábította el játékosok millióit. Aki esetleg kihagyta, az jobb, ha mihamarabb pótolja a lemaradást!

Inversion – 2 fős co-op

Hasonló a Gears of Warhoz, csak ezúttal még van időnk megmenteni a civilizációnkat. Kicsit gyengébb, kicsit klisésebb és hollywoodibb, de azért szerethető.