Battleblock Theater

Battleblock Theater

Játék Kottyán Roland JátékCo-opSide-scroller

A Battleblock Theater egy viszonylag egyszerű indie játék, amelyben a fő célunk az lesz, hogy kiszabadítsuk a fogságba esett barátainkat, akikkel hajótörést szenvedtünk, és akikkel egy általunk lakatlannak gondolt szigeten tengetjük napjainkat.

A The Behemoth stúdió 2013-ban először konzolra, majd a 2014-es évben PC platformra hozta ki a BBT-t, a játékot átvezető narrátornak pedig Will Stampert kérte fel.

A játék története ott kezdődik, hogy Hatty Hattington és az S.S. Friendship legénysége hajótörést szenved egy vihar során. A kompánia egy általuk lakatlannak vélt szigetre kerül, ám a későbbiekben erre a megállapításra rácáfol a játék, hiszen az egész területet az immáron gonosz macskák vették irányításuk alá. Később, ahogy a legénység menedéket keres, a macskák áldozatul esik, és amíg őket bebörtönözik, addig Hatty-t egy ismeretlen cilinderrel ruházták fel és vezető pozícióba ültetik.

Ahogy aztán az idő telik azt láthatjuk, hogy Hatty összejátszik a macskákkal, és veszélyesebbnél veszélyesebb pályákat alakít az egykori barátai számára, hogy azokat a macskák szórakoztatására teljesítsék.

A játék során lehetőséget kapunk a legénység kiszabadítására is a pályákon összeszedett drágakövek segítségével, illetve a fegyverzetünket is változatosabbá tudjuk tenni ugyancsak a pályákon összeszedhető fonalgombolyagokkal, amikkel egyszerűsíthetjük a terepet, hogy könnyebben elérjünk bizonyos pontokat, vagyis gyorsabban öljük meg a pályákat nehezítő macskákat.

Tehát a játék félelmetesen egyszerű, de mégis egyre nehezebbnek bizonyul ahogy haladunk előre. A játékos teljesen szabad kezet kap, hogy a következő pályára éppen milyen fegyverzetet visz és milyen külsőt ölt magára, amit akár játék közbe is bármikor tudunk változtatni.

Mindezek mellett rengeteg játékmódot kipróbálhatunk, sőt lehetőséget kapunk, hogy saját pályát készíthessünk, amit akár egyedül vagy a barátainkkal, sőt akár a többi ismeretlen steam játékossal is játszhatunk egymással vagy éppen egymás ellen.