Yoshinori Ono és a Laura leak, avagy mi van ha a trollt betrollkodják

Yoshinori Ono és a Laura leak, avagy mi van ha a trollt betrollkodják

Játék Dudás Csaba JátékStreet FighterYoshinori OnoTroll

Yoshinori Ono, a Capcom és a Street Fighter IV. és V. játékok producere, imádja a rajongói agyát húzni. Már jól bevált szokása, hogy egy-egy bejelentést megelőzően képeket pakol fel a Twitterére, amin többnyire homályos alakok és félrevezető jelek, screenshotok vagy teljesen random dolgok láthatóak, amelyek többnyire csak utalnak - lehetőleg minél kétértelműbben - valamire a bejelenteni készült elem kapcsán. Persze a képekről elmaradhatatlan Blanka figurája, ami mára már védjegyévé vált a jó öreg Ono-nak.

Az említett úriember
Az említett úriember

Történt azonban, hogy betrollkodták a trollt. Ugyanis hónapokkal ezelőtt kiszivárgott egy lista arról, hogy mely karakterek kerülnek bele az új Street Fighter V.-be. A rajongók akkor még nem sok jelentőséget tulajdonítottak a dolognak, ám a lista bejelentésről bejelentésre egyre igazabbnak bizonyult. Ono azonban nem adta fel, hiszen sokan továbbra sem hittek a lista hitelességében, illetve a játékba csak 16 karakter lenne hivatott bekerülni, a lista pedig úgy 2-3 elemmel többől áll.

Ononál tehát beindult a trollgyár, és pár hete posztolta a következő két képet:

Amiről mindenki azonnal Urienre asszociált a Street Fighter III.-ból annak történeti kapcsolata miatt.

Igen, ez a gatyamodell Urien...
Igen, ez a gatyamodell Urien...

Sokan persze furcsállták a dolgot, hiszen Urien nem szerepelt a bejelentendők listáján, de sok SF3 rajongó már előre ivott a medve bőrére. A producer ezután kiírta, hogy a következő karakter egy Brazil shown kerül bejelentésre, és kirakta az alábbi képet.

Erről többen Blankára saccoltak, hogy végül ő lesz, nem pedig Urien, a következő bejelentés, hiszen Blanka brazil gyökerekkel rendelkezik, és úgy szórja az elektromosságot, mint a pápa az áldást. Ono itt küldetését teljesnek tekintette.

Azonban az elkövetkező napokban napvilágot látott pár screenshot, amin egy új Brazil karakter, Laura volt, aki mily meglepő elektromossággal operál.

Íme egy a tucatnyi kiszivárgott screenshotból
Íme egy a tucatnyi kiszivárgott screenshotból

A Capcom feje tetejére állt, amit csak tetőzött, hogy hamarosan Laura trailer videója is kiszivárgott a Youtubera, amit a cég gőzerővel kezdett írtani, de ekkor már késő volt, kibújt a szög a zsákból. Azóta a karakter hivatalosan is bejelentésre került, a trailert pedig lentebb láthatjátok.

Ono persze menthetetlen, így hát szinte biztos, hogy a következő bejelentésnél is próbálkozni fog az apró kis trükkjeivel, kérdéses azonban, hogy milyen sikerrel, illetve, hogy sikerült-e megtalálni a forrást, ami kiszivárogtatta a hírt. A rajongók persze így is úgy is jól járnak majd, bár a játék kiadása még messze van, csak jövő év tavaszán érkezik. Addig is kövessétek velünk annak a pár karakternek a bejelentését, akik még hátravannak. A pletykák szerint a következő karakter a Street Fighter III.-ból visszatérő Alex lesz, bár mint fentebb láthatjuk a játékiparban manapság bármi megtörténhet, pláne a Capcom háza táján.