A gamerek fajtái

A gamerek fajtái

Játék Bak Krisztián GamerJátékHumorVicc

A Fincherek, akik az Amerikai Pite híres karaktere után kapták a nevüket, pontosan azt csinálják, amit Paul Finch is csinált: intim kapcsolatba kerülnek az anyukánkkal. A Finchereket könnyű kiszúrni, már a játék elején közlik veled a tényt, hogy nekik bizony meg volt az, aki a világra hozott, sőt… este meg lesz nekik megint, és még az is megeshet, hogy téged is partyba vágnak mellé. A Finchereket csak a MILF-ek érdeklik, nem törődve se a játékkal, sem a körülöttük történő dolgokkal. Anyukád iránt kialakult vonzalmuk nem hagyja őket nyugodni, ezért megeshet, hogy akár egy órán keresztül is csak arról beszélnek, hogy nekik ő mennyire kell, mennyire durván fognak vele bánni az ágyban és hasonló nyalánkságok.

Tetszik tudni, hogy miért vagyok itt… Stifler feedelt és nem állt le.
Tetszik tudni, hogy miért vagyok itt… Stifler feedelt és nem állt le.

A Debuggerek érdekes játékosok. Ahelyett, hogy a játékra koncentrálnának, ők hibákat keresnek. Nagyon könnyű kiszúrni őket, mert bármi is történik velük, azt gyorsan blogolják is társaik felé, hogy mindenki tudja, mekkora bugos fos is a játék. Ők azok a playerek, akik megtalálják azokat a hibákat is, amiket senki más. Lejátszottál ezer gamet a LoL-ban, hónapokat öltél a Dotába, csak a Counter Strikenak élsz? Te sem láttál mindent! A Debugger tudja, hogy hol a hiba és azonnal kiszúrja azt. Legtöbb esetben ezekre akkor derül fény, mikor csak úgy meghal, véletlenül besétál az ellenséges csapat emberei közé vagy, csak szimplán nem tudja merre jár. A Debuggerek egyébként azért is kiválasztottak, mert csak és kizárólag náluk lesznek a falak áthatolhatóak, a skillek használhatatlanok és a karakterek kiszámíthatatlanok.

A Debuggerek kedvenc játéka.
A Debuggerek kedvenc játéka.

A Laggerek csoportja folytonos harcot vív az internetszolgáltatókkal. Ők azok a hősök, akik nem rettennek meg attól, hogy késik a vonat, késik a busz, a játékban a skillek elsütése, a lövések, az auto attackok vagy a barátnőjük havibaja. Ők azok, akik mindennek ellenére velünk tartanak és erőfeszítéseikért cserébe csak annyit kérnek, hogy értsük meg, azért nem megy túl jól a játék, mert a pingjük erősen üti Son Goku erejét, mikor találkozik Nappával és Vegitával. Nos, ahogy a mondás is tartja: Jobb később, mint soha!

A leghíresebb lagger!
A leghíresebb lagger!

A Nacionalista imádja a hazáját, és csak is azt! Ő nem hajlandó más nyelven megszólalni, csak és kizárólag az anyanyelvét hajlandó használni. Nem mocskolja be sem a száját, sem pedig a billentyűzetét. Néha-néha hallhatunk tőlük egy két „fuck”-ot, de javarészt ennél tovább nem mennek, hiszen már ezért is meg kell küzdeniük a hányingerrel. Vagy megtanulsz a nyelvükön, vagy soha nem leszel képes kommunikálni velük. A leggyakrabban ezek az emberek az angol nyelvet próbálják minden erejükkel elkerülni, nagy valószínűséggel azért is, mert szerintük ez a Sátán és Justin Bieber nyelve.

Az Anakiner a kiválasztott játékos. Az ő vállain nyugszik a játék és a világ sorsa. Szentül meg van róla győződve, hogy képes lenne a sok nyomorultat elcarryzni, de sajnos ez nem ilyen egyszerű. Csapattársai összeesküdtek ellene, pedig ő nagyon táp. Hiába próbál kibontakozni, a sok kis köcsög Obi-Wan visszafogja őt, és így egyszerűen nem tud mit kezdeni a helyzettel. Ebből a típusból játékonként egy, azaz egyetlen egy lehet csak!

A Partyarc csak és kizárólag valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt hajlandó játszani. Egyszerűen akkora királyarc, hogy képes egy party közepén is leülni és játszani, megmutatva ezzel a sok gyökérnek, hogyan is kellene élniük az életüket. Ő az, aki bármit megtehet, mert annyira kész van, hogy számára minden ügy, elnöki ügy. Sose kérdezzük, hogy mit miért csinál, mert neki a vérében van a coolság, ezért mi nem is érthetjük, miért is vicces és cool az, amit ő éppen csinál.

Rajság, coolság, fainság
Rajság, coolság, fainság

A Gamer Gürl rögtön a játék elején közli veled, hogy ő bizony lány és senki ne haragudjon, ha nem megy neki a játék, csak útban vannak a mellei, és amúgy is nehéz úgy játszani, hogy csak top és bugyi van rajta. Hibái legtöbbször betudhatóak az egy és tíz közötti mennyiségben tartott macskáknak, amik a kritikus pillanatokban állandóan ráugranak a billentyűzetre. A Gamer Gürl különleges képessége, hogy játékostársaiból kiváltja az „Aranyeső” effectet, minek következtében elhalmozzák őt ajándékokkal. Ne felejtsük el továbbá, hogy minden Gamer Gürl nagyon magányos, és csak arra vár, hogy az ellenkező nemből valaki végre jól meggankelje egy bushban.

A Kazuár nem veszi komolyan a játékot, ő csak él bele a nagyvilágba. Ennek ellenére legtöbbször a kompetitív játékmódokban találkozunk velük, ahol rögtön közlik is, hogy ők bizony ezt nem veszik komolyan, nem akarnak semmit elérni és csak szórakozni jöttek. A Kazuár nem törődik az eredménnyel, a hibákkal, a körülötte lévő dolgokkal. Gyakran magával ragadja a saját világa és ilyenkor egy teljesen másik játékba keveredik, messze a csapattársaktól. A Kazuár csillagjegy szülöttei igazi álmodozók… vagy mi.

Ő csak egy kis nyugalmat szeretne.
Ő csak egy kis nyugalmat szeretne.

A Filozofer az, aki már szinte filozófusnak számít a játékok világában. Ő az, aki megmagyarázza a legfurcsább helyzeteket is, aki pontosan el tudja neked mondani, hogy mi miért történik, miért is jó az, hogy ő most megölette magát az ellenséggel, és ami a legfontosabb, hogy ez miért is hasznos a csapat számára és számodra. Számára nincs olyan, hogy hiba, az ő szótárában csupán a stratégia és a zseniális megmozdulás létezik.

A Carrier az a játékos, aki csak azért ereszkedett le mások közé, hogy megmutassa nagyságát és hatalmát. Általában rögtön közli is, hogy igazából már leölte Sargerast, megjárta a challenger liga feletti ismeretlen űrt és ő az, aki feltörölte Son Gokuval a padlót. Nem érdemes felbőszítenünk, a feléjük tanúsított feltétel nélküli bizalom számukra alap. Azonban ne felejtsük el, hogy nekik jogukban áll bármilyen jelzővel illetni minket.

Csak engedjük a mestert, hogy tegye a dolgát.
Csak engedjük a mestert, hogy tegye a dolgát.