A magasabb divíziókba és tovább!

A magasabb divíziókba és tovább!

Játék Bak Krisztián JátékHumorLeague of Legends

Biztos sokan vagytok úgy vele, hogy azt érzitek, hogy nem ott végeztetek az aktuális szezonban ahol valójában kellett volna. Úgy gondoljátok, hogy a rendszer igazságtalan, más emberek hibáiból ott ragadtatok valahol és nincs kiút, mert ti hiába tesztek meg bármit a győzelemért, a többiek hátráltatnak.

Végső elkeseredésükben sokan úgy gondolják, hogy nincs más kiút, csak az, hogy mélyen a zsebükbe nyúlnak és a boostereket hívják segítségül, mondván, úgyis megérdemelnék a magasabb helyezést, de sajnos nincs más lehetőségük. Azonban ez közelről sincs így.

Bár vannak kiváló képességű játékosok, akik csupán azzal feljebb másznak a létrán, hogy a játékot és annak mechanikáját jobban ismerik/használják, mint mások, azért túlnyomó többségben nem ettől függ a feljebb jutás. Igazából a legnagyobb különbség az alsó és felső divíziók között nem más, mint a játékhoz való hozzáállás, a többi emberhez való viszonyulás, egyszóval: mentalitás.

Így most következzen egy kis FAQ egy olyan embertől, aki már a béta verzió óta játssza ezt a játékot, egy chatkorlátozást sem kapott még, és mondhatjuk, hogy viszonylag magasan helyezkedik el a rendszerben.

Wardolómeó Sightstick, így hívták őt. Tisztán emlékszem a napra, amikor először találkoztunk. Olcsó és jó munkaerő volt, valóra akarta váltani a runeterrai álmot. Nagy reményekkel vágott bele a munkába, hiszen tudta, hogy a szolgálataira szükség és igény van. Ez nagyon hamar be is bizonyosodott. Ahogy az idézők egyre ügyesebbek, taktikusabbak lettek, egyre több wardot használtak. Wardolómeó nagyon örült, hogy a családi vállalkozás jól megy, hogy lassan mindenki munkát kap… ám ez csak látszólag volt így. Sajnos hamar kiderült, hogy az idézők többsége nem kér a szolgáltatásaikból.

Kit érdekel, hogy nem látjuk a sárkányt?
Random Idéző
Nem fogok wardolni, a jungler dolga, hogy figyelje, hogy ne gankeljék meg a lane-t!
Random Idéző
75 gold? Na persze, mikor már csak 1265 gold kell a B.F. Sword-hoz?!
Random Idéző

Ilyen, és ehhez hasonló dolgok hangoztak el a legtöbb idéző szájából. Wardolómeónak be kellett látnia, ezt a szakmát csak a felsőbb berkekben becsülik meg.

Teltek és múltak az évek, Wardolómeó családja pedig egyre kevesebb és kevesebb munkát kapott. Úgy döntöttek, hogy a Riothoz fordulnak támogatásért, hátha ki tudják húzni a családi vállalkozást a csávából.

Ekkor hozták a ligába a látóköveket. Wardolómeó családja ezekkel a kövekkel elérte, hogy az őrszemek sokkal kényelmesebben és praktikusabban legyenek használhatóak. Nagy vígasság volt ám Őrszemországban, hiszen köszönhetően ennek a megoldásnak, sokkal több kis ward jutott munkához (természetesen nem gyerekmunkások, csak 75 goldot betöltöttek), a támogató játékosok pedig csak úgy szórták magukból az őrszemeket… amennyire tudták. Ám a Riot azzal a feltétellel segített a Wardolómeó-nak, hogy egy idéző csupán három ward szolgálatait veheti igénybe egyszerre.

Megint eltelt egy kis idő, de az idézők még most sem voltak hajlandóak Wardokat használni. Ami azt illeti, még maga a Riot is felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos az wardok használata, de így sem jutott el elég emberhez az ige.

Volt itt már minden! Wardoló totemek, amiket fejlesztve úgy tudtunk wardokat használni, hogy még csak helyet sem foglaltak az inventoryban, de azt hiszed használták őket? NEM! Wardolómeó családja ma már ott tart, hogy még ezt a fejlesztést is ingyen elvégzik, csak adjanak nekik munkát!

Ennek ellenére a mai napig kevés idéző van, aki hajlandó egyáltalán megnyomni a gombot és letenni egy wardot, pedig a felderítés a játék fontos része. Nem csak magadért, a csapatodért, de Wardolómeó családjáért is használd a totemedet, hiszen ezzel elkerülhetőek az esetleges gankek és a játék kimenetelét nagyban befolyásoló dolgok elvesztései, mint például a sárkányé vagy a Rift Heraldé.

Tudod, miért vagyok mindig szomorú? Mert a junglernek tényleg nincsenek barátai! Hihetetlen, de mindenki engem bánt, engem piszkál és tőlem várja a megváltást! Amikor fent vagyok, az a baj, hogy lent nem vagyok, ha a midet meggankeli az ellenfél, az a baj, hogy miért nem voltam ott előbb, mint ők, és miért nem próbáltam tenni ellene.

Ez nem erről szól! A tőlem telhető legtöbbet hozom, én így tudok játszani, csak így megy és sehogy máshogy. Ti se tudjátok sokszor, hogy mit akartok! Kell a sárkány? Rendben, de akkor nem tudok egyszerre ott is lenni és segíteni a laneden is, ugyanígy fordítva!

Először mi lenne, ha mindenki a saját hibáit próbálná meg javítani, mielőtt másokat bánt? Te is wardolhattál volna, hiszen már ingyen van! A rózsaszín is csak 75g, és ne mondd nekem, hogy túl drága!

Hát igen, sokszor mi is túlzásokba esünk, elismerem. Azért mert egy-két helyzetből jól jövünk ki, már el is felejtjük, hogy a sikeres gank nem csak a mi érdemünk.

Ez talán annak is köszönhető, hogy ránk elég nagy nyomás nehezedik. Bevallom, sokszor én is elfelejtem a wardokat, pedig egy rózsaszínű ward feldobja bárki napját.

Mundo tudja, hogy milyen egyszerű karakternek lenni, tudja milyen elfeedelve lenni és milyen az, amikor az ellenfél csúnyán beszél veled! Mundo sosem mond ilyet, Mundo agyonveri őket, de sosem mond ilyet! Mundo úgy gondolja, hogy nem szabad senkit sem bántani azért, mert éppen ügyes vagy béna.

Mundo elismeri, ha jobb az ellenfél, és honorálja azt, nem próbálja meg másra fogni a dolgot, nem keni más játékosra, nem hibáztat mást, Mundo férfi!

Mundo egyetért! Mundo sem lehet mindig Mundosztikus! Van, amikor Mundonak rossz napja van, és olyankor elküldik a búsba, de Mundo arra megy, amerre akar!