Ától Zéig

Ától Zéig

Sorozat Jávorka Brigitta SorozatAjánlóRomantikusSitcom

Tegyük fel, hogy vasárnap délután/este van. Holnap dolgozol, amihez rohadtul semmi kedved. Nagyon érzed, hogy itt a hétvége vége, de még úgy meditálnál valamivel. Keresel valamit, talán egy sorozatot, amin nem kell gondolkodnod, nem vált ki belőled eget rengető érzéseket, de mégis végig fogod mosolyogni az egészet, mert… hát csak úgy jól esik a lelkednek. Erre az esetre tökéletes számodra az A to Z című sorozat.

Zelda Vasco erős, önálló, független nő, aki sikeres ügyvédként dolgozik. A legjobb barátnőjével, Stephie-vel lakik, akinek megvan az a fura szokása, hogy az aktuális pasija minden hobbiját és a teljes ízlését átveszi. Kimondottan egyikük sem sikeres a párkapcsolati dolgokban, és Zelda hozzáállását ebben a témában erősen meghatározza, hogy élete során nem is nagyon látott pozitív példákat.
Andrew Lofland a Wallflower nevű társkeresőoldalnál dolgozik. Gyermekkorában elveszítette az édesanyját, de mivel addig a szülei kapcsolata tökéletes volt, így a mai napig őket tekinti mintának. Bár Andrew még mindig egyedülálló, hisz a szerelemben, és néha végtelenül romantikus tud lenni.
Andrew és Zelda a két egymással szomszédos épületben dolgoznak, már számtalanszor mentek el egymás mellett, mégsem tűntek fel a másiknak soha. Egészen addig, amíg Zelda be nem megy reklamálni Andrew munkahelyére és így össze nem ismerkednek…

A történet végtelenül egyszerű: két szerelmesről van szó, akik minden ostobaságon átmennek, amin egy tipik kapcsolatban át lehet menni. Mi pedig kellemes mosollyal az arcunkon nyugtázzuk azokat a humorba bújtatott helyzeteket, amiken egyszer már tutira mi is átmentünk. Mit tegyünk, ha rájövünk, hogy a másik talán kicsit komolyabban veszi a kapcsolatot, mint mi? Hogyan figyeljünk a másikra, amikor a gondolataink messze járnak? Hogyan ne vesszünk össze a legjobb barátainkkal a párunk miatt? Nos, igen, a legjobb barátok mindkét fronton elég zűrösek, és rengeteg komikus helyzetet okoznak.

Az Andrewt és Zeldát körülvevő emberek egyébként mind őrültek, amire elég jó példa a rendkívül agresszív "Big Bird" Lydia, Andrew főnöke, aki mindjárt az első részben részletesen taglalja a társkeresőoldal stratégiáját: szeressenek egymásba, de hiba, ha a párok tartósan együtt maradnak, hiszen így csak fogy az oldal célközönsége. Szóval a mellékszereplők is ráteszik az extrát, különösen mivel az első részben még maga Lea Thompson, a Vissza a jövőbe sorozat LorraineBaines-e is feltűnik, saját magát alakítja, és egy légdeszkán siklik.

A legötletesebb egyébként az a koncepció, amelyre a cím is utal: A-tól Z-ig. Nem csak a pár neve, de az epizódok címei is erre épülnek. Az első az „A Is forAcquaintances”, míg a második a „B Is for Big Glory” és így tovább. És bár a sorozat maga elsősorban kikapcsolódós, elmepihentető estékre ajánlott, pár olyan gondolatot is megfogalmaz, amelyet az életben sem árt szem előtt tartanunk. Ilyen például az, hogy néha a férfiaknak sokkal nehezebb megfelelniük a tradicionális szerepüknek, mint a nőknek. Meg ott van az is, ami mindjárt a második epizódban kerül terítékre: játszmázással értékes kapcsolatokat veszíthetünk.

Andrew és Zelda nyolc hónapig,két hétig, két napig és egyóráig fognak együtt járni. Ez a tévéműsor az ő kapcsolatukat mutatja be részletesen. A-tól Z-ig.