Japánok a végtelenbe és tovább!

Japánok a végtelenbe és tovább!

Mix Fenyvesi Fruzsina TudományJapánTalálmányok

Sokat hallani arról, hogy milyen sok furcsa és haszontalan találmány érkezik Japánból, viszont abba bele sem gondolunk, hogy ezeket valójában mi is használjuk. Ami elsőre furának tűnhet, simán beilleszkedhet később az európai kultúrába is!

Elsőnek kezdjük is a napjainkban divatos selfie-bottal. Furának fura, mindenki ódzkodik tőle, mégis úton-útfélen lehet már kapni itthon. És valljuk be, azért valahol igenis praktikus, ha nem akarjuk egy ismeretlen harmadiknak odaadni a telefonunkat, hogy csinálhassunk egy jó képet a párunkkal a tengerparton.

Ami még mindenki számára ismerős lehet, az a kocka alakú dinnye. Igen, a dinnyének nem ilyen a természetes formája, igen, nem ezt szoktuk meg, de valójában ez is praktikus. A dinnyeföldeken ugyanis így sokkal többet lehet termelni egyszerre, mivel a gyümölcs klasszikus alakjában kétszer annyi helyet tud foglalni, mint a kockásított változata. Arról nem is beszélve, hogy gamer berkekben mindig el lehet sütni róla egy poént.

A harmadik nagy klasszikus a karaoke. Ugyan alapvetően furcsa dolognak hat, hogy néhány ember összegyűlik egy szobában és közösen énekelget, de valójában miért is furcsa ez? Kezdjük a templomi kórusokkal, egészen a suli énekkarán át a nagy koncertekig… A karaoke nem más, mint ennek a hazavihető változata, ami által nem csak egy alkoholtól fűtött éjszaka lesz viccesebb, de gyakorlási lehetőséget is biztosíthat azok számára, akik énekléssel akarnak foglalkozni. Bár, tény, hogy egy hangilag kevésbé képzett társaság kornyikálását végighallgatni egy kocsmában nem feltétlen üdítő érzés.

És ki ne hagyjuk a kevésből élők nagy kedvencét, az instant levest és tésztát sem! Bizony, azt is a japánoknak köszönhetjük, hogy gyorsan és kevés pénzből meg tudunk vacsorázni. Az instant ramen általunk már sokféle formában ismert alakját és állagát is ott kísérletezték ki először. Ma már rengeteg fajta instant leves és tészta kering a piacon, igazán nincs okunk panaszra, ha végignézünk a közért polcain.

Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk el az emberek egyik kedvenc költözködős szórakozásáról sem, a buborékos fólia pattogtatásról. Hazánkban még annyira ugyan nem látni ilyeneket, de ami késik, nem múlik, itthon is betör majd a piacra a pattogtatós fólia játék. Nagy előnye, hogy kicsi, ezért könnyen hordozható és sosem tudjuk végleg kipukkasztani! A nyugi labda mellett talán ez az egyik legelterjedtebb stressz oldó szórakozás nemcsak országszerte, hanem világszinten is.

De nem kell annyira messzire menni, hogy elsőre furcsa, de mégis vicces találmányokkal találkozzunk. Nézzetek csak körbe a bigyóshop oldalán és máris a japán kütyük világában érezhetitek magatokat!