Reszketnek-e még ma is a betörők?

Reszketnek-e még ma is a betörők?

Film Fenyvesi Fruzsina FilmekKarácsonyReszkessetek BetörőkHome Alone

A Reszkessetek, betörők! igazi karácsonyi kultfilmmé nőtte ki magát, hiába hisszük azt, hogy elegünk van belőle, azért mégis mindenki bekapcsolja a TV-t, ha tudja, hogy kezdődik. Na, de nézzük meg, hogy mi történt a filmek három főszereplőjével azután, hogy reszkettek a karácsonyi hidegben nekünk a kilencvenes évek elején.

A fiú a betörők árnyékában

Macaulay Carson Culkin már rég kinőtte a gyerekpizsamát, de úgy tűnik, hogy sajnos a gyerekszínész szerepet nem. A Reszkessetek, betörők! mellett még láthattuk a Ritchie Rich-ben és a My girlben itthon, de a legtöbb filmje sajnos el sem jutott hozzánk. Színész családból származó gyerekként ugyan lehetősége volt már fiatalon olyan szerepeket kapni, amelyek ismertté tették a nevét, viszont sajnos mostanra már csak a nosztalgia kedvéért szokták felidézni. Még két viszonylag későbbi alakítása volt, amit mi is láthattunk, az egyik a Party szörnyek című sorozat, ahol Michael Alig bőrébe bújva főszereplőként tért vissza – már csak – a televízióba, és a valóba érdekesnek hangzó Saved! című sorozatban, ami egy keresztény közegben történt becsúszott terhességet és annak következményeit taglalja.
Culkin most harmincöt éves, borostás és hódol az élet élvezeteinek, a Pizza Underground zenekar tagja, szóval megy még a szekér, kérdés viszont, hogy meddig tudja fenntartani a nevét gyerekszínészi karrierje…

Idén egyébként egy videó erejéig visszatért a Reszkessetek betörők világába, hogy megmutasson, milyenné is válhatott Kevin a traumák hatására.

A férfi a kisfiú árnyékában

Daniel Jacob Stern az, akit valóban nem ismerhetünk máshonnan, mint a Reszkessetek, betörők!-ből. Ugyan több epizódszerepet is kapott utána, viszont azok nem kaptak olyan mértékű pozitív feedbacket, mint az előbb említett két film. Valójában külsőre se nagyon változott, tehát mondhatjuk azt is, hogy ő a mi örök karácsonyi betörőnk, aki ugyan nem halmozott fel egyéb sikereket, viszont emberek százai ülnek le a mai napig miatta a TV elé karácsonykor. Ami azért manapság már elég nagy szó.

És Joe Pesci!

Joe Pesci az, akit nem kell félteni, a Reszkessetek, betörők! mellett még olyan apróságokban játszott, mint a Casino és a Nagymenők. Ugyan sosem kapta meg a pozitív főszereplő eljátszásának kiváltságát, viszont a Casinóban negatív karakterként hatalmasat domborított. És akit Scorsese alkalmaz, az nem lehet olyan rossz, igaz?
De nem csak Scorsese filmekben tűnt fel, ott volt már a Volt egyszer egy Amerikában is, ahol Sergio Leonéval dolgozhatott együtt, Robert De Niroval együttműködni pedig azért nem lehetett rossz referencia. A Halálos fegyver című tetralógiában a második résztől kezdve visszatérő karakter volt, és ki ne emlékezne Leo Getz-re?

A Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Az ügynökség után, ahol ismét De Niróval játszott együtt, kíváncsian várom, mivel lep meg minket 2016-ban!