Baldur's Gate – Előre a múltba!

Baldur's Gate – Előre a múltba!

Játék Schmudla Balázs Dungeons and DragonsGamingCRPGForgotten RealmsBaldur's Gate

Az már egy jó ideje kering a hardcore PC-s kalandorok között, hogy minden idők legnépszerűbb CRPG-je 17 év után folytatást kap. Sőt, azt is tudjuk már jó ideje, hogy ez nem kamu. A Beamdog azonban meglengetett pár újabb infót a kiéhezett kockák előtt. Azt már korábban elmondták, hogy az érkező kiegészítő a Baldur's Gate: Siege of Dragonspear nevet viseli, ami azért elég beszédes lehet minden Forgotten Realms rajongó számára.

Aki esetleg nem tudná hová tenni a dolgot, mert még új a Birodalmakban: a Sárkánylándzsa kastély a Magasláp (High Moor) és a Kereskedőút közt fekszik Faerun északi részén.

Ami viszont újdonság – és spekulációnál többre is okot adhat, hogy Beamdogos infók alapján maga a sztori a Birodalmak 5. kiadás szerinti jelene előtt kb. 100 évvel fog játszódni. Ha a fenti két infót összerakjuk – azaz a címet és az időpontot, akkor máris körvonalazódik, hogy miről is lehet majd szó benne. A Hoard of the Dragon Queen indító éve, így az új kiadású Birodalmak kronológiájának kezdete – bár még csak fél hivatalosan lett kimondva - a Völgyi Számítás szerinti 1489-es év. Ha ebből kivonunk „nagyjából” 100 évet, akkor könnyen elénk kerülhet a Vsz. 1363 (majdnem 100 év), ami a II. Sárkánylándzsa Háború. Ez nem összekeverendő a Dragonlance Dárdaháborújával. A fáma szerint a II. háborúban egy csapat ördög vert tanyát az elhagyott kastélyban, ahol humanoidokból és egy idomított sárkányból szentségtelen sereget verbuváltak. A horda elpusztította az Útszéli fogadót, majd tovább nyomult Tőrgázló felé, ahol is egy kalandozókból összeállt csapat állította meg őket. Nocsak-nocsak... Vajon kik lehetnek ezek? A fejlesztők nyilatkozata szerint a történet megalkotása nem csak azért volt kihívás, mert meg kell ugrani egy igen magas mércét, hanem azért is, mert az időközben már több kiadást megélt Birodalmak motorját is visszafelé kell megtekerni. Ez főleg igaz a szörnyekre, akiknek ismét a régi formájukat kell majd hozniuk, ami talán meglephet majd pár újabb kiadáshoz szokott D&D-st.

Szörnyes fronton meglepő lehet azonban még az is, hogy megjelenik majd pár olyan dög, amik először a 3. kiadásban debütáltak és most fejlődtek vissza.
Kíváncsian várom!

További infókat itt találhatsz: http://www.siegeofdragonspear.com/