Blade & Soul – Legyen saját Jet Lid és Jackie Chaned!

Blade & Soul – Legyen saját Jet Lid és Jackie Chaned!

Játék Bak Krisztián JátékMMONCSoftBlade and Soul

A Blade & Soul nevű játék már jó ideje elérhető keleten, és azt kell mondjuk, egész sikeres. Talán még az a kijelentés is megállja a helyét, hogy ez az NCSOFT jelenlegi fejős tehene.

A játék eredetileg 2012-ben került piacra, de akkor még nem lehetett tudni, hogy lesz-e belőle nyugati verzió vagy sem. Pár hónappal a megjelenés után azonban szóltak az NCSOFT-os fiúk, hogy számíthatunk a lokalizálásra errefelé is. Végül úgy hozta a sors, hogy alig négy évre volt szükségük a dologhoz…

A Blade & Soul egy koreai-kínai környezetben játszódó MMO, ami a régi, keleti harcművészettel foglalkozó filmek hangulatát próbálja visszaadni. Ahogy azokban az alkotásokban megszokhattuk, úgy a karakterek a játékban is gyakran repkednek és visznek véghez hihetetlen mozdulatokat.

Van itt minden, ami szem-szájnak ingere és amiben a keleti harcművészet szerelmesei majd örömüket lelhetik. A kardforgatótól egészen a kung fu mesterig valamennyi classot felsorakoztatja a játék, és mindegyik egyedi játékélményt és látványvilágot ígér. Az ígéret viszont ezúttal is csak ígéret marad.

Hiába a fancy animáció és a keleties hangulat, sajnos ettől még ez a játék sem lesz egyedi és más, mint a többi. Hiába a Tera féle harcrendszer, és hiába érezzük úgy, hogy a karakterünk egy Jackie Chan filmből lépett ki, sajnos ez nem változtat a tényen, hogy ezt már mind-mind láttuk. A kung fu mester, a monk, a destroyer, a warrior és így tovább… Ezekkel már sajnos találkoztunk ezer meg egy MMO-ban.

Akkor mégis miért érdemes kipróbálni a Blade & Soult? Azért, mert mindezek ellenére megeshet, hogy azt, amit csinál, ő csinálja a legjobban. Továbbá a maga nemében egy egyedi koncepciót próbál megvalósítani, ami akár még jó is lehet. Bár a headstart már elkezdődött, a játék hivatalosan csak január 19-én, kedden fog elindulni.

Akit tehát magával ragadtak a régi kung fus filmek és nem idegenkedik a keleti kultúrától, az vessen egy pillantást a játékra és reménykedjen, hogy nem csak egy koreai grindfestet kapunk ismét a No Comment Softtól.