Cosplay tutorial – Testfestés

Cosplay tutorial – Testfestés

Kreatív Valente Albertina Victoria CosplayTestfestésAlviva

Ahogy mindenki más, én is szembesültem a cosplaykészítés nehézségeivel, amikor először belevágtam a dologba. Ezért készítettem számotokra egy tutorial sorozatot, ami segít majd megugrani az első akadályokat!

Használt eszközök:
- testfesték
- víz
- kis ecset
- nagy ecset
- szivacs

Általában SNAZAROO márkájú testfestéket használok, amiből egy 18 ml-es tégely nagyjából elég egy teljes test kifestéséhez. Én teljesen meg vagyok vele elégedve, nem nagyon hagy nyomot anyagon, víz hatására nem jön le és jól lehet vele dolgozni. Most a felvitelhez egy kisebb és nagyobb ecsetet, illetve szivacsot használtam. A kisebb ecsettel nagyon jól lehet dolgozni és szépen is fed, de nagyobb felület festése eléggé időigényes lenne vele. Ezért én ezt a megoldást csak kisebb részekhez, mintákhoz ajánlom. A nagyobb ecsettel már nem lehet olyan jól dolgozni, mert eléggé csíkosan fest, így nem lesz szép a végeredmény.

Első réteg a 3 eszközzel, sajnos a fénykép minősége nem a legjobb, a középső még nem teljesen száraz, de csíkos.
Első réteg a 3 eszközzel, sajnos a fénykép minősége nem a legjobb, a középső még nem teljesen száraz, de csíkos.

Én általában szivacsot szoktam használni, ami teljesen megfelel a célnak, nagyobb felületet is hatásosan, szépen, és nem is olyan sok idő alatt be lehet vele festeni. Persze, jó munkához idő kell, mert ha azt akarjuk, hogy szép legyen a szín és ne legyen foltos, akkor felvitel után meg kell várnunk, hogy megszáradjon a testfesték, majd újabb réteget kell felvinni, így lesz szép sima és egyenletes. Egy teljes testes testfestés olyan 1-2 órát vesz igénybe, ezzel számolni kell.

Kipróbáltad te is? Neked hogy sikerült?

Alviva facebook oldala