Dragon Ball mennyire Super?

Dragon Ball mennyire Super?

Sorozat Bak Krisztián IsmertetőAnimeAkira ToriyamaDragon Ball

A Dragon Ball 1984-es indulása óta töretlen sikernek örvend világszerte, talán mondhatjuk azt, hogy ez az anime/manga nemcsak kultuszt teremtett, de rengeteg helyen ez volt az ami kitárta Japán kapuit a világ felé és sikerült elfogadtatnia ezt a kultúrát is a nyugati emberrel. Emlékszünk még arra, amikor betört Magyarországra a sorozat? Hányan rohantunk haza az iskolából, hogy még időben elérjük a következő Dragon Ball epizódot az RTL klubbon és ne maradjunk le semmiről. Másnap pedig ki tudjuk beszélni, mennyire király volt Son Goku a harcművészetek nagytornáján. Vagy arra, amikor már három hete téma volt a suliban, hogy már csak öt perc és felrobban a Namek?

A Dragon Ball tehát nem csak egy egyszerű anime, hanem egy életérzés. Mindenki hatalmas ürességet érzett magában mikor anno a Dragon Ball Z véget ért, mert mindenki egyre többet akart volna látni Son Goku kalandjaiból és egyszerűen nem lehetett azzal megbékélni, hogy Akira Toriyama nem hajlandó tovább vinni a művét. Persze a rajongóknak nem kellett aggódniuk, hiszen a pénz mint olyan, rendkívül jó motiváció volt arra, hogy a Dragon Ball ennek ellenére folytatódjon, immár Toriyama nélkül. A Z lezárása után nem sokkal elindult a Dragon Ball GT, ami gyakorlatilag felrúgta az univerzum szabályait, enyhén meggyalázva az egész franchise-ot. Nem azt mondom, hogy én nem néztem végig, mert természetesen én is örültem annak, hogy még láthatom Son Gokut, de az már nem volt az igazi. Teltek és múltak az évek, aztán eljött a Dragon Ball 20. évfordulója és ennek következtében elindult a lavina. Először jött a Dragon Ball Z felújított, fillerektől mentes változata a Dragon Ball Kai, hogy a rajongókat ismét lázba hozza, és felkészítsen minket az igazán nagy dobásra: a Dragon Ball Superre. Miért is nagy dolog ez a Dragon Ball Super? Azért mert az új sorozatnak a történét ismét Akira Toriyama írja! Bizony, kidobtuk a szutyok GT sztoriját a kukába és végre IGAZI Dragon Ball-t kapunk a mester tollából, ami már a sorozat elején is meglátszik. Szóval mi is a Dragon Ball Super? Aki választ szeretne erre kapni, az semmiképpen se nyissa meg a magyar wikipedia oldalát, mert rengeteg butaságot hordanak össze. Ettől függetlenül álljon itt a link, ha esetleg tudni szeretnétek, hogy mi az, ami abszolút bullshit: https://hu.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_Super

A magyar wiki azt írja, hogy a két legújabb Dragon Ball film után játszódik a történet, de ez persze butaság. A Battle Of Gods és a Resurrection no F nem előtte van, hanem valószínűleg párhuzamosan. Az utóbbiról még nem igazán tudni, hogy a sorozatban is lesz –e majd, de az már biztos, hogy a Dragon Ball Super a Battle Of Gods film történéseivel kezdődik, csak sokkal részletesebben tálalja azt. Beerus tehát felébred a szunyából és neki indul megkeresni álmai riválisát a Super Saiyan God-ot, aki végre méltó ellenfele lesz és aki ellen végre harcolhat egy jót.

Kicsit olcsó megoldásnak tűnik, hogy egy az egyben átemelték a film történetét, de miután megnézzük az első pár epizódot, egyszerűen képtelenek leszünk haragudni a készítőkre, mivel rendkívül hangulatosra sikerült az egész. Például a kilencedik epizódban lévő jelenet fantasztikusan lett ábrázolva és egy pillanatra még azt is éreztem, hogy talán a filmben is így akarták volna megcsinálni, ha lett volna rá elegendő idő és lehetőség. Arról már nem is merek beszélni, hogy Beerus karaktere pontosan az, amit már nagyon régóta hiányolnak a Dragon Ball rajongók, és nem csak, hogy tökéletesen illeszkedik a sztoriba, de olyan mintha mindig is ott lett volna.

Aki tehát eddig azért nem merte elkezdeni a Dragon Ball Supert mert félt, hogy nem fogja hozni a kellő hangulatot, az bizony igenis kezdjen bele, mert ez egy hamisítatlan Toriyama alkotás. Az egyetlen hiba, amit fel lehet neki róni az a néhol kicsit gyenge rajzolás és az, hogy a történet egyelőre a Battle Of Gods cselekményeit meséli el ráadásul kicsit hosszabbra nyújtva, de talán ez még megbocsájtható.