Ki a fene az a Jessica Jones?

Ki a fene az a Jessica Jones?

Mix Jávorka Brigitta KépregényNetflixMarvelJessica Jones

Nem közlünk újdonságot azzal, hogy novemberben újabb sorozattal bővül a Marvel univerzum, méghozzá Jessica Jones érkezik, a Daredevilhez hasonlóan a Netflixen.

De ki is ez a Jessica Jones?

A kérdésre félig-meddig választ kaphatunk a nem olyan régen publikált képregényből. JJ ugyanis eredetileg Brian Michael Bendis és Michael Gaydos közös képregény-sorozatának, az Aliasnak a főszereplője, amelyet az előbbi úriember írt, az utóbbi pedig rajzolt. Legújabb közös munkájuk egy tízoldalas képregény-fejezet, amelynek nem titkolt célja, hogy a sorozathoz legyen kedvcsináló, hiszen a címoldalon a Marvelé mellett már a Netflix logója is megjelenik. A mini-képregény regisztráció után ingyenesen elérhető a Comixology weboldalán.

Ilyen hosszúság mellett persze nem kell csodát várnunk a történettől. Szinte már spoilernek sem számít, ha három mondatban összefoglalom az egészet: Jessica Jones magándetektív, aki egy olyan férfit keresve érkezik a kórházba, akinek az ajtaja előtt rendőrök állnak. A pasas egyértelműen bűnöző, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseit a Pokol konyhájának ördöge (khm) okozta. Jessica előbb – bár nem túl ügyesen, de – kijátssza a rendőröket, majd elszedi a fickó pénzét, végül pedig kicsit rásegít a kórházi tartózkodás okaira.

Miért érdekes mégis ez a képregény? Egyrészt azért, mert bár semmit sem árul el előre a későbbi sorozat történetéből, a hangulatára igencsak enged következtetni. Valahogy képes ugyanazt az érzést sugallni, amit az eddigi kedvcsináló videók is tettek. Ezenkívül régi haverunk, Daredevil is felbukkan benne, és nem csak említés szintjén! A nyílt színen rúg szét jó pár segget. Erről persze Jessica is értesül, és bár a képregényben mondottak alapján ők ketten még nem találkoztak, a Marvel világában mindig van okunk azt találgatni, hogy a különböző filmek és sorozatok szereplői mikor fognak átsétálni egymáshoz egy délutáni teára. Vagy whiskyre…

Az Alias képregényekből és a trailerből is tudhatjuk, hogy Jessica Jones igencsak közeli kapcsolatot ápol az alkohollal. Egyébként azt mondják róla, hogy bár nem a leghíresebb vagy legerősebb nő a Marvel univerzumban, egészen biztosan ő az, akinek a szájából a legtöbbet hangzik el a „fuck” szó. Szupererejét egy autóbaleset során szerezte, amiben a családja többi tagja meghalt. Egy ideig kosztümös szuperhősként harcolt, de azt hamarosan szögre akasztotta, majd megalapította az Alias nevű nyomozóirodát, és örök hűséget fogadott a korábban emlegetett jó öreg alkoholnak.

Na, és akkor lássuk az emlegetett kedvcsináló videókat! A hivatalos trailert csak az elmúlt héten kaphattuk meg, vessetek rá egy pillantást:

Korábban azonban rövidebb hangulatkeltők is érkeztek már.

Végül pedig a személyes kedvencem, amiből igazán láthatjuk, hogy ez alkalommal is egy badass Marvel-csajjal lesz dolgunk:

Összességében elmondhatjuk, hogy egy igen ígéretes sorozatot várhatunk, az pedig már Jessicán múlik, hogy mennyire fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.