Ne Stretchelj! Hidd el, jó lesz!

Ne Stretchelj! Hidd el, jó lesz!

Film Bak Krisztián IsmertetőFilmekDavid Hasselhoff

Idejét sem tudom, mikor láttam valami jó kis akciófilmet, amit anélkül néztem volna végig, hogy a fejemet fogom, vagy szimplán halálra unom magamat. Ne számoljuk ide az Avengerst és a többi szuperhős filmet, most csak a tipikus akciófilmekről beszélek.

„Az idő pénz!”
„Az idő pénz!”

A Stretch-t valamilyen okból általában a comedy és a thriller műfajába sorolják, és tény, hogy rettenetesen szórakoztató a humora, thrillernek egyáltalán nem mondanám. Igaz, hogy nem egy John Wick és nem egy Die Hard, de azért így is inkább egy akciófilm.

A történet egyszerű, mint a faék. Patrick Wilson (Stretch) egy rakás szerencsétlenség. Sose jön össze neki semmi, mindig is egy örök vesztes volt. Az egyetlen jó dolog az életében a félkegyelmű, ámde rendkívül dekoratív barátnője, aki úgy dönt, hogy bizony ő is inkább kiszáll hősünk életéből. A magányos, depresszív és romokban heverő Stretch persze próbálja magát arra ösztönözni, hogy álljon végre talpra, valósítsa meg az álmát, és váljon nagy és ismert színésszé. De ez csak arra elég, hogy a fenekét egy limuzin ülésére tehesse… a volán mögé. A színészi pálya egyre távolabb tehát (leszámítva, hogy Stretch néha olyan embereket fuvarozik, mint Ray Liotta), az élete pedig még mindig romokban. Ráadásul a helyi banda is vezért váltott, ami csupán annyiban érdekes, hogy így Stretch tartozását azonnali hatállyal be akarják hajtani, mert az új főnök nem szeret várni.

Jobb, mint a Mc’Donalds-os zacskó!
Jobb, mint a Mc’Donalds-os zacskó!

Innentől kezdetét veszi egy olyan nap Stretch életében, ami nem csak számára, de számunkra is rengeteg élménnyel kecsegtet. Rendkívül jól eltalált humor, akció terén pontosan annyi túlzással amennyit szeretünk. Láthatjuk majd az imént említett Ray Liottát, Norman Reedust és a csodálatos David Hasselhoffot is.

Chris Pine pedig annyira jól hozza a kretén milliárdost, hogy észre sem vesszük, hogy a hatalmas szakáll mögött őt láthatjuk. Igen, az ott Chris Pine, csupán a nevét nem említik meg a stáblistán, hiába kapta meg az egyik legfőbb szerepet. Ez is mutatja, hogy a Stretch nem veszi magát túl komolyan, ahogy nekünk sem kell komolyan venni, csak egy jót szórakozni rajta.

Jó buli lesz!
Jó buli lesz!