Party Hard

Party Hard

Játék Bak Krisztián JátékIndieParty Hard

Fáradt vagy, a tököd tele van mindennel és aludni próbálsz… de nem tudsz. Nem azért, mert nem jön álom a szemedre, hanem azért, mert a szomszédban éppen hatalmas party van és szól a Szabyest – Daylight Fading, na jó, annál azért jóval igényesebb zene, de a lényeg, hogy szól és te rohadtul aludni szeretnél.

Mit tehet ilyenkor egy jóravaló, normális ember? Hogyan oldhatná meg a legkulturáltabban és humánusabban a helyzetet? Úgy, hogy megöl mindenkit azon a rohadt bulin! Pontosan, mindenkit ki kell végezni, mindenkit le kell vágni és akkor nyugodtan tudunk aludni.

Ebben a játékban te vagy a gyilkos, akitől mindenki retteg, te vagy az, aki kinyírja a focicsapat kapitányát, aki megöli a pom-pom lányt, aki kinyírja a gyíkokat, és akitől az összes tini horrorban rettegnek. Mindezt természetesen a lehető legművészibben és legtaktikusabban kell véghez vinned.

A Party Hard nem csak egy egyszerű trancsír-gyilok szimulátor, hanem komoly stratégiai-lopakodós játék is egyben. Nem szabad, hogy az éppen bulizók észrevegyék, hogy miben sántikálunk, különben riasztják a rendőröket, akik pontot tesznek ténykedéseink végére. Ezt pedig nem akarjuk, ugye?

A csodálatos pixel art mellett, nagyszerű zenével rendelkezik a játék, hogy az öldökléshez megfelelő hangulatba ringasson minket. A bulik megvalósítása valami eszméletlen jó lett, minden party egyedi, és minden pálya rendelkezik azokkal a klisékkel, amiket elvárnánk tőle, sőt… néha jóval többel is.

A választható karakterek nagyon jól sikerültek, bár kicsit sajnálatos, hogy akkora különbséget azért nem fogunk érezni köztük, mint szeretnénk. Hála égnek ez nem fog majd a szavatosság rovására menni, mivel a készítők annyira jó fejek, hogy időről-időre adnak ki új dlc-ket a játékhoz, amik ingyenesek. Ilyen a legutóbbi After Party kiegészítő is.

Könnyed szórakozás, remek hangulat és fantasztikus ötlet, ezek jellemzik a Party Hard című játékot. Bár a steames 13 eurós ár egy kicsit talán sok eme műért, abban biztosak vagyunk, hogy egy 40-50%-os leárazás során egy jó vételt csinálhatunk vele, ha nem idegenkedünk a pixeljátékoktól.