Revolver – Ez is egy Statham film

Revolver – Ez is egy Statham film

Film Bak Krisztián FilmekJason StathamEgo

Guy Ritchie azért elég jó filmeket szokott összehozni, még akkor is, ha néha becsúsznak olyan dolgok, mint például a Spíler , ami nem hozta a jól megszokott feelinget. Mégis úgy esett, hogy nem az előbb említett film, hanem a Revolver lett az, ami valahogyan eltűnt a köztudatból, pedig nem is annyira felejthető alkotás.

Történetünk főszereplője Jake Green (Jason „Vanhaja” Statham), aki egy megrögzött szerencsejátékos, és akit rengeteg kaszinóból kitiltottak már azért, mert folyton nyer. Pontosan ez a tulajdonsága volt az, ami bajba sodorta, mivel nem volt hajlandó veszíteni a nagy maffiafőnökkel, Dorothy Machával (Ray Liotta) szemben sem.

Bár a sztori egy tipikus bosszúhadjáratos és egy kicsit crankes vonalat hordoz magában, azért ennél jóval többről fog szólni, és talán pont ez a probléma. Ez a film nem egy megszokott Guy Ritchie mozi, mivel gondolkodni is kell rajta, és értelme van. A probléma csupán az, hogy azt az akciódús, badass vonalat, amit az eddigi filmekben megszokhattunk tőle, rettentő nehezen tudja csak vegyíteni az elgondolkodtató és néhol merengő történetmeséléssel.

A film központjában ugyanis nem az a cselekmény áll, amit látunk, hanem az, ami valójában a háttérben zajlik. Nagyon sajnálatos, hogy nem látunk bele a szereplők fejébe, amolyan agymanós módon, mert ennek a filmnek pont ez kellett volna. Az is érződik, hogy ez a szerep kicsit túlmutat Jason Statham képességein, aki bár nem játszik rosszul, de csak azt képes hozni, amit mindig: magát.

Pedig az elgondolás érdekes! Maga az ego kérdése, hogy olykor mennyi mindent képesek vagyunk feláldozni a belső szörnyeteg oltárán, csak azért, hogy ne érezzük sértve magunkat. Az, hogy ez mennyire hátráltat minket, mennyire képes felzabálni az embert, és milyen könnyen tönkretesz minket. Igen, alapjáraton a film egy rettentően jó témát boncolgat, amit sajnálatos módon az előbb említett dolgok miatt nem sikerült úgy kivesézni, ahogy az megérdemelte volna.

Mindezek ellenére ezt a filmet ajánljuk mindazoknak, akik úgy érzik, hogy bizony ők sértődékenyek, okosabbak, jobbak másoknál, mert talán ez a film képes lesz rámutatni, hogy mekkora tévúton is járnak valójában.