Zombisztikus filmek!

Zombisztikus filmek!

Film Bak Krisztián FilmekJaniZombik

Milyen zombis filmeket ajánlanánk az egyszeri embernek? Hiszen így Halloween után azért mindenkinek kedve szottyan egy kis zimbes-zombis, filmezős maratonhoz, ezért íme néhány gyöngyszem ebben a kategóriában, amit nem érdemes kihagyni!

Fido – Hasznos a zombi a háznál

Igazi családi zombis film a Fido – Hasznos a zombi a háznál! Az 50-es évek Amerikáját idéző világban, jóval a zombi apokalipszis után játszódó történetben megszokottá vált, hogy a nehéz hétköznapokat a kedves, bájos, foszladozó zombik könnyítik meg az élők számára.

Haláli hullák hajnala

Írtunk már arról, hogy Simon Pegg és Nick Frost mennyire összeszokott és jól működő páros. Ebben a filmben sem fogunk csalódni bennük, sőt! Minden idők egyik legjobb zombis alkotását hozták össze! Ez a munka nem csak azért zseniális, mert nagyszerűen parodizálja a műfajban fellelhető kliséket, hanem azért is, mert emellett mint zombis film is megállja a helyét.

Juan, a zombivadász

És még azt mondják, hogy nincsenek jó latin amerikai filmek! Alejandro Brugués nem éppen egy nagy múltú, híres rendező. Nem mondanánk azt sem, hogy pénzt nem kímélve próbált meg berobbanni a műfajba, de a Juan, a zombivadász így is jobb, mint a műfajban produkált dolgok 90%-a. Garantált röhögés!

Hullajó!

A mostani generációnak nagy valószínűséggel semmit nem mond a Hullajó! filmcím, de azért az idősebbek biztos hallottak már róla. Amennyiben mégsem, és valahogy sikerült elsuhannod emellett az epikus alkotás mellett, úgy kihagytad minden idők egyik legbetegebb zombis filmjét. Bizony, Peter Jackson rendezett ám ilyeneket is.

Z, mint zombi

A zombis sorozatok paródiája a Z, mint zombi. A probléma csak az, hogy a paródia ezúttal is élvezhetőbb, mint a véresen komolyan leforgatott sorozatok nagy része. Bár a low budget rettentően érződik, azért megér egy próbát a műfaj szerelmeseinek.

A filmcímek többségén egyébként láthatjátok, hogy Jani is hatalmas rajongója a műfajnak!