Tales of Symphonia – PC-re is!

Tales of Symphonia – PC-re is!

Játék Bak Krisztián AnimeJRPGTales of Symphonia

A Tales of sorozatot bizonyára sokan ismerik, mivel a széria konzolos körökben elég nagy népszerűségnek örvend, és nem ok nélkül. Jó kis J-RPG-k ezek, amik elég könnyen magukba szippantják embert, főleg akkor, ha még valamilyen véletlen folytán anime rajongók is vagyunk.

Szerencsére a Bandai Namco is úgy döntött, hogy ideje nyitni a PC piac felé a J-RPG-ivel, így a Square Enix példáját követve, már ők is lökik ki az egyik legnagyobb franchise-uk darabjait, hogy még véletlenül se maradjunk szórakozás nélkül. Legújabb alkotásuk a Tales of Zestiria már meg is érkezett, de még ennél is jobb hír, hogy 2016-ban jön a Tales of Symphonia!

Bár az előbb említett alkotás sem lett rossz, sőt, kifejezetten szórakoztató és élvezhető, azért egy kicsit mintha megcsúszott volna azon az úton, ahol az eddigi Tales of játékok sétáltak. Nem is értem, hogy miért váltottak a jól bevált cell-shaded, anime stílusú grafikáról erre a förmedvényre, de hagyjuk is. A lényeg, hogy a Tales of Symphonia egy olyan darab, ami nem hiányozhat a polcunkról/steam könyvtárunkból, mivel magában hordozza a hamisítatlan Tales of feelinget.

Érdemes azonban tudni, hogy a ToS (nem, nem a Tree of Savior ) nem egy új keletű játék, csupán csak PC-re fog most érkezni. Olyannyira „régi” szegényke, hogy már megélt négy OVA-t is, mert ugye, mint (szinte) minden Tales of játékból, ebből is készült anime. Ezekről kicsit bővebben itt olvashattok, de senki ne számítson valami nagy dologra, ez messze elmarad a Tales of Vesperia adaptációjától. Itt azért most megjegyezném, hogy titkon reménykedek benne, hogy a Vesperia is eljut majd hozzánk PC-re, hiszen a Symphonia mellett az egyik legjobb a szériában, sőt… talán jobb is annál.

Arról sajnálatos módon nincs infó, hogy a PC verzió mit fog tartalmazni. Ez azért problémás egy kicsit, mivel a Tales of Symphonia nem egy darab játék, hanem ahogy a Final Fantasynél, úgy ennél is születtek folytatások. Remélhetőleg a hozzánk érkező verzióban az egész történet végigjátszható lesz, és nem kell majd dlc-k, vagy ne adj Isten új játék formájában megvásárolnunk őket, hiszen az egy elég durva lehúzás lenne.

Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, de nagy valószínűséggel már a jövő év elején kézhez fogjuk kapni a művet, ami pont elég idő arra, hogy kijátsszuk a Zestiriát, és hogy abból is megjöjjön végre az anime.